sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Vohvelikirjontaa

Vuosikymmeniä sitten koulun käsityötunneilla koristeltiin vohvelipujotuksin pyyhkeitä, käsityöpusseja, ruokaliinoja ja ties mitä muutakin. Kun noita puuvillalankoja nyt on tullut hankituksi ja varastosta löytyi muutama pala värillistä vohvelikangasta, halusin kokeilla, vieläkö homma on yhtä hauskaa kuin muistan sen kouluaikoina olleen. Ja kyllähän se oli - luultavasti vielä moninverroin hauskempaakin!Nämä ensimmäiset vohvelikirjonnat tein pariin pikkupyyhkeeseen. Pyyhkeiden yläreunaan ompelin   Peony and Parakeetin Päivin upeaa Flow-kangasta.Ja kun aikani etsin, niin löytyihän se koulussa kirjottu pyyhekin:8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kaunista - ja hauskuus näkyy! Innostaa varmaan muitakin.

Uutar kirjoitti...

Kiitos!

PinkParsley kirjoitti...

=D Aloin googeloida vohvelikirjontaa etsiessäni jotain ideaa kahden ison tyynyni koristeluun, ihmetyksekseni kuvahaulla esiin nousi kuva sinun tekemistäsi upeista napeista.

Oli ihan pakko lähteä seuraamaan linkkiä kun en muistanut tuohon nappi-postaukseen mitään vohvelikirjontaa liittyvän, ja löysin tieni tänne. =) Vohvelikirjonta oli minunkin muistaakseni kivaa joten jatkan vielä etsintääni ja taidan sallia hieman tuota kivaa itsellenikin.

Uutar kirjoitti...

Hauska sattuma - kiva kun löysit tänne :) Ja usko tai älä, minullakin on tyynyprojekti meneillään: valkoista vohvelikangasta, joka on valmiiksi huoliteltu tyynynpäälliseksi. Ajattelin ommella sen kokoon vasta kirjonnan jälkeen niin ei tarvitse erikseen päätellä niitä kymmeniä langanpäitä :)

PinkParsley kirjoitti...

Argh, hyvä muistutus. Tosin tässä tapauksessa täysin myöhässä, nuo minun ovat olleet tyynyliinoina jo vuosia. Piti saada aikoinaan äkkiä jotain kirkkaanpunaista ilman minkäänlaista ompeluinnostusta, ja tuo sopivankokoinen kangas hulpioineen oli liian helppo ratkaisu saada tyynyt piiloon parilla suoralla ompeleella. =D

Joko keksit kivat kirjontamallit omiisi?

Uutar kirjoitti...

Minäkin muistan tämän yleensä vasta sitten kun työ on kirjontaa vaille valmis - paitsi tällä kertaa :)
Ajattelin, että ompelen tyynynpäälliseeni kaikenkirjavia raitoja reunasta reunaan toisen puolen täyteen, mutta saa nähdä, muuttuvatko suunnitelmat vielä, kun työ etenee.
Joko olet päässyt vohvelikirjonnan makuun?

PinkParsley kirjoitti...

Kuulostaa ihan hauskalta.

En vielä, malli hakuasassaan ja on taas vähän kaikenlaista pusikon kaatamista tuolla pihan puolella ja itse asiassa olen vihdoin vihkinyt käyttööni nuo kangaspuutkin. Jo kutoessani yritän keksiä edelleen mitä tuosta kapeasta loimesta olisi järkevä näillä varastoilla uusia ostelematta kutoa, mutta kudon nyt kaikkea mikä käsiin osuu ja toivon että kudotuille pätkille sitten lopulta joku käyttötarkoitus löytyy.. =)

Uutar kirjoitti...

Odotan uteliaana, mitä kivaa keksit kutoa!