lauantai 13. joulukuuta 2014

Sydämelliset tupsut

Netissä surffaillessa on silloin tällöin osunut eteen hauskoja langasta tehtyjä kuviollisia tupsuja, ja olen ihmetellyt miten kuviot on oikein on tehty - sekä ihaillut ideoijan kekseliäisyyttä. Muutama päivä sitten palasin aiheeseen ja netistä löytyi, paitsi kuviotupsujen kuvia, myös joitakin vinkkejä ja ohjeita siihen, miten niitä tehdään - esimerkiksi täältä. Perinteisten pahvisten ympyröiden leikkaamisen sijaan hankin itselleni tupsuntekolaitteen - jollaisten sivumennen sanoen olen tähän asti ajatellut olevan ihan turhakkeita. Mutta eivätpä ne siis olekaan! Kesäisen väriset kukkakuviot eivät juuri nyt oikein houkutelleet, sen sijaan halusin kokeilla, onnistuisinko kieputtelemaan sydänkuvioisen tupsun, siis vähän niinkuin neulojan joulupallon. Sitten vain pähkäilemään, miten se sydänkuvio lankaa tupsulaitteeseen kieputtamalla syntyisi.  Aluksi ei ollut ihan helppoa hahmottaa sitä, miten kuvion saa muodostumaan tupsuun. Yritin piirtää malliakin ja se kyllä auttoi hahmottamista, vaikka mitään selkeää mallipiirrosta en pystynyt aikaan saamaankaan. Mutta syntyihän se sydäntupsu!

 

Lankana käytin varastoistani löytyneitä Seitsemän veljestä -kerien loppuja.  Kun tupsulaitteessa oli riittävästi lankakerroksia, oli jännittävää leikata lankoja auki ja nähdä, millainen kuviosta tuli. Ja viimeistelyvaiheen parturointia pyöreään muotoon olisi helposti voinut jatkaa vaikka kuinka pitkälle.
Muistiinpanoiksi itselleni nappasin kuvia muutamasta tekovaiheesta - ja tällä kertaa en nyt mainitse mitään valokuvausolosuhteista, vaikka mieli tekisikin...


Ja kyllä - ihan helposti tähänkin jää koukkuun!

12 kommenttia:

Elina kirjoitti...

Ihanat tupsut :)

Jaana kirjoitti...

Mä olen myös ihaillut ja ihmetellyt näitä! Vaikealle tuntuu...:)

Rouva Hyrskyn Myrskyn kirjoitti...

Kauniit! Sulla meni kyllä kuin Strömsöössä, eli onnistuneet ovat!

Jonsku kirjoitti...

Samat puuhat täällä :) Eilen just tein tonttuja tupsuista. (No siis lisäsin vähän valkoista parraksi:)) Täytyy kyllä näitäkin kokeilla!

Eila kirjoitti...

Onpa tosi kivoja!

Anonyymi kirjoitti...

Ompa söpöjä tupsuja :)
t. Maria

Uutar kirjoitti...

Kiitos :)

Riitu, Koti männikössä kirjoitti...

Voi kuinka suloisia sydämiä. Näin Strömsö-ohjelmassa samanmoista tupsuntekoa, näytti aika hankalalta, mutta kiinnostavalta. Olet taitava!

Katri kirjoitti...

Vitsitkö hienoja tupsuja. Tupsulaitetta olen kans pitänyt vähän turhakkeena, mutta ehkä silläkin tosiaan on oma käyttöpaikkansa.

Rauhallista Joulua!

Uutar kirjoitti...

Kiitos :)

Unknown kirjoitti...

Ihana sytän tupsussa!

Uutar kirjoitti...

Kiitos!