sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Vielä muutama pieni kesäkässy

Kesän aikana valmistui muutama pieni neule- ja virkkaustyö, osa mökkituliaisiksi, osa ihan omaan käyttöön. Tiskirätit on neulottu Novitan bambulangasta 3,5 puikoilla. Knitpron nelikulmaisilla pyöröpuikoilla nämäkin, kuten muutkin neuleeni sen jälkeen kun löysin nämä Knitprot. Nelikumaiset neulepuikot ovat mielestäni paras keksintö sitten itse neulepuikkojen keksimisen! Tiskirättien malli on omasta päästä - vaikkakaan ei kovin omaperäinen - ja näitä samanlaisia sydänrättejä olen neulonut aikaisemminkin.


Tawashi-pesusienten virkkaaminen on ollut suunnitelmissa jo ties kuinka kauan. Kun sitten käteen osui siihen tarkoitukseen sopivan tuntuisia lankoja, pellavanväristä puuvilla-pellavalankaa ja valkoista pellavalankaa, kaivoin netistä ohjeen ja rydyin kokeilemaan. En kyllä valitettavasti muista tarkemmin, mistä käyttämäni ohje on peräisin - luultavasti näissä on käytetty useamman ohjeen yhdistelmää.


Keltavihreisiin patalappuihin on käytetty todella vanhoja puuvillalankoja. Keltainen on purkulankaa ja vihreä Pirta natura -merkkistä Finlaysonin puuvillalankaa varmaan jo muutaman vuosikymmenen takaa. Koukku taisi olla nro 3,5.


Ja vielä lisää sydäntiskirättejä, lankana Novitan bambu, kuten edellisissäkin tiskiräteissä.


Ruudulliset patalaput on kirjovirkattu Mayflowerin paksummasta puuvillalangasta 3,5 koukulla.


Syyskauden alkukiireet ovat verottaneet varsinaista käsityöaikaa, mutta suunnitelmia on kyllä sitäkin enemmän. Siispä kiireiden helittämistä odotellen ja aurinkoisia syyspäiviä toivotellen!

8 kommenttia:

Jonsku kirjoitti...

Ei tarvitse rättikaupoille vähään aikaan lähteä :) ..vai joulumyyjäisiinkö siellä jo valmistaudut?

Jaana kirjoitti...

Hurjasti kaikkea ihanaa! Pitäisikin kokeilla tuollaisia knitpron puikkoja...

Pitko kirjoitti...

Kauniita ja hyödyllisiä; miten ihana yhdistelmä! :)

sinisukka kirjoitti...

Hyödyllistä ja kaunista :D - pitäiskö siis kokeilla neliskulmaisia puikkoja...hmmh...!

Uutar kirjoitti...

Kiitos! Nelikulmaiset puikot tuntuvat neuloessa mukavan tukevilta ja lämpimiltä ja niissä on mielestäni juuri sopivan muotoinen pää - ei liian terävä eikä liian pyöreä. Voin kyllä lämpimästi suositella, kannattaa kokeilla!

Riitu, Koti männikössä kirjoitti...

Kaikkea pientä kaunista. Pesusienet on niin sieviä, pitäisin vain koristeena:)

Katri kirjoitti...

Nämä neulomisasiatkin kehittyy koko ajan. Koskaan oo ennen tuollaisista puikoista kuullutkaan. Pitääpä tutustua. Omat on ihan tavallisia tai sitten bambupuikot, jotka on kyllä minusta lötköt, vaikka muuten mukavat ovatkin.

Ihan mahtavia neulomuksia olet tehnyt. Alla olevat kenät saivat sydämen tykyttelemään.

Uutar kirjoitti...

Kiitos Riitu ja Katri!
Minä olen ihan koukussa - jos niin voi neulepuikkojen yhteydessä sanoa - näihin nelikulmaisiin puikkoihin, enkä juuri muita tule enää käyttäneeksi. Kannattaaa kyllä kokeilla!