torstai 2. huhtikuuta 2020

Jämälankapeitto

Jämälankalaatikko on täyttynyt erivärisistä ja -kokoisista lankakeristä, vaikka aina välillä jotain jämälankaprojektia on tullut värkätyksikin. Laatikossa on paljon seitsemän veljestä -sukkalankoja ja jämälankaprojektitkin ovat tähän saakka olleet sukankutimia. Viime kesänä jämälankavarasto vajeni 15 sukkaparin verran ja pari vuotta sitten Australian Master Chef -ohjelmaa katsellessa valmistui myös muutama sukkapari. Jämälankalaatikko on siis kyllä vajentunut, mutta villasukkalaatikko täyttynyt, joten jotakin muuta kuin sukkia oli puikoille nyt saatava:Tämäkin jämälankaprojekti alkoi Australian Master Chef -ohjelmaa katsellessa, kapeiden ja pitkien soirojen neulominen oli telkkaria katsellessa oikein sopivaa ja mukavaa hommaa. Lankoja päättelin ensin samaan tahtiin neulomisen kanssa, mutta kun neulominen oli mukavampaa kuin päätteleminen, niin suuri osa langoista jäi pääteltäväksi vasta ennen palojen yhdistämistä.

Alkutalven hiihtolomalle pakkasin mukaan soirot sekä yhden lankakerän niiden yhteen ompelemista varten ja kotimatkalle sainkin sitten pakata valmiin peiton.
Peitto on neulottu enimmäkseen 7 veljestä -langoista, mukana myös joitakin muita jämälankoja, joista osa ohuempia ja neulottu kaksinkertaisina. Soiroissa on 30 silmukkaa ja muistaakseni 576 kerrosta aina oikein -neuletta. Soirot on ommeltu nurjalta puolelta kerros kerrokselta yhteen harmaalla 7 veljestä -langalla. Tykkään paljon lopputuloksesta ja jämälankalaatikkokin vajeni ilahduttavan paljon!

11 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Aivan ihana! :)
T. Maria

Uutar kirjoitti...

Kiitos Maria <3

Unknown kirjoitti...

Aivan ihana. Tästä sain hyvän vinkin mihin käytän jämälankani joita on kertynyt aika paljon.

Uutar kirjoitti...

Kiitos kommentista! Tämä on kiva tapa käyttää jämälankoja - peiton neulominen oli mukavaa ja lopputuloksesta tykkään itsekin!

Riitta kirjoitti...

Tämä on tosi kaunis. Laitoitko nurjalle puolelle jonkun kankaan?

Uutar kirjoitti...

Voi kiitos! Peitossa ei ole mitään kangasta nurjalla puolella. Se on samanlainen kummaltakin puolelta, kun on neulottu ”aina oikein” -silmukoilla. Ja soirojen yhteenompelun jälkikin on kummaltakin puolelta hyvin samanlainen.

Unknown kirjoitti...

Oletps tehnyt kauniin peiton:)

Uutar kirjoitti...

Kaunis kiitos :)

Seijasisko kirjoitti...

Kerrassaan upea. Mulla on paljon sukkalankojen jämiä. Laitan puikoille vielä tänä syksynä.

Anonyymi kirjoitti...

Etsin ideaa jämälangoille ja kokeilin taas isoäidinneliöitä, mutta niitä ei voi niin hyvin tehdä telkkaa katsoessa. Ja sitten taas netin ihmeelliseen maailmaan ja onneksi löysin sinun peiton kuvan. Aivan upea. Nyt tiedän mitä teen, kiitos

Uutar kirjoitti...

Kiitos kommenteista! Kiva että peitto inspiroi muitakin jämälankojen neulomiseen. Ja tosiaan, tämä oli just sopiva ja kiva telkkarikäsityö!