keskiviikko 11. maaliskuuta 2020

Vanhat farkut uuteen käyttöön

Vanhat farkut ovat olleet kaapissa odottamassa uutta käyttöä, mutta tarpeeksi kivaa ideaa ei ole tullut mieleen - ennen kuin nyt, kun ompeluinnostus on muutoinkin ollut päällä. Jemmassa oli siis kahdet samanlaiset farkut, joista pientä palapeliä laatimalla syntyi oikein käyttökelpoinen ja kiva työessu.
Farkkujen vyötarökaitale toimii niskalenkkinä ja lahkeenkäänteet vyötäröhihnoina.Niskalenkin/vyötärökaitaleen napinläpeen voi ripustaa jotakin pentä. Kaitaleen toisen pään kiinnitys on vielä kehitteillä joten kiinnitys toimii toistaiseksi hakaneulalla. Takatasku on nyt etutasku ja toisten farkkujen lahkeista riitti iso tasku eteen. Somisteeksi ompelin poronnahkasta ylemmän taskun viereen kynänpidikkeen ja alemman viereen työkalulenkin. Toisista farkuista jäi jäljelle vielä sortsien verran, muutoin farkkujen materiaalit tuli aika tarkkaan käytetyksi. Vanhat Seppälän farkut pääsivät vielä hyvään käyttöön!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...


Oi kun kivoja ompelujuttuja olet tehnyt. Näinä eriskummallisina aikoina käsityöt ovat kyllä tuoneet iloa arkeen. Voimia meille! :)
T. Maria

Uutar kirjoitti...

Kiitos Maria! Käsityöt on nyt entistäkin tärkeämpi juttu ja tuo paljon iloa arkeen. Toivottavasti Sinäkin olet löytänyt paljon iloa käsitöiden parissa ❤️