sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Virkkuukauden aloitus

Viime vuoden kesäreissulla jossakin matkan varren marketissa pisti silmään korillinen Hanko-lankoja hyvällä alennuksella. Keltainen ja harmaa kerä näyttivät siinä korissa vierekkäin niin nätiltä yhdistelmätlä, että mukaan tarttui pari kerää kumpaakin ajatuksella " kyllä niille käyttöä löytyy". Ja löytyihän niille - kesän lähestyessä kun neulontainto alkaa aina jossakin vaiheessa hiipua ja tekee mieli kaivaa virkkuukoukut ja -langat esille ja aloittaa virkkuukausi.

Kirjovirkkausta en ole aiemmin tullut kokeilleeksi, mutta kiinnostuksen heräämiseen taisi nyt olla syynä monissa blogeissakin esitellyt kivat kirjovirkkaukset. Onneksi oli nuo langat jemmassa, joten alkuun pääsi heti, kun innostus iski. Mallin tuli olla riittävän helppo, joten muutaman virkkauskokeilun ja purkamisen jälkeen päädyin yksinkertaisiin kolmioihin. Kiinteillä silmukoilla virkaten myös kolmioiden suora pystyreuna kallistuu vähän vinoon ja virkattuna kuvio on mielestäni itse asiassa kivampi kuin mallia rastitellessani ajattelin.

Kirjovirkkaus osoittautui tosi hauskaksi ja koukuttavaksi! Tablettipussukan valmistuttua - ja kun työkaveri vielä toi oman kirjansa ihasteltavaksi - oli ihan pakko kiiruhtaa kirjakauppaan ostamaan uutta Virkkuri-kirjaa. Se ensimmäinen Virkkuri ei vielä oikein sytyttänyt - en tainnut silloin vielä olla ihan "kypsä" kirjovirkkaukselle. Tämä toinen, ja erityisesti sen upeat kirjovirkkaustyöt, on sitten kyllä sytyttänyt sitäkin enemmän, eikä perjantaisen kirjahankinnan ja virkkuun ääreltä malttaisi nyt olla yhtään poissa! Niistä siis lisää myöhemmin, mutta nyt taas virkkaamaan!

4 kommenttia:

Pitko kirjoitti...

Kylläpä on kiva. Hihna on piste i:n päälle. :)

Riitu, Koti männikössä kirjoitti...

Kauniilta näyttää tekemäsi kirjovirkkaus ja värit loistavat. Itsekkin tätä jo kokeilin, harjoitustyönä laukku barbille. Tähän koukkuun voisi jäädä:)

Anonyymi kirjoitti...

Ihanan näköinen :) Nahkahihna on tosi makee.
t. Maria

Uutar kirjoitti...

Kiitokset! Juu, tähän koukkuun on kyllä nyt jääty - ainakin täällä!