lauantai 7. maaliskuuta 2020

Pieniä ompeluksia

Pitkästä, pitkästä aikaa innostuin taas koneella ompelemisesta. Kauan sitten ompelin aika paljonkin, mutta jossakin vaiheessa se sitten vain jäi ja tilalle tuli muita käsityöjuttuja. Nyt koko ompeluinnostus alkoi sisaren uudesta ompelukoneesta ja sen monenlaisista paininjaloista. En ollut tiennytkään, että ompelukoneeseen saa niin monenlaisia paininjalkoja! Oma ompelukoneeni on tosi vanha, mutta ilokseni netistä löytyi saksalainen ompelukonekauppa, josta oli saatavissa vaikka minkälaisia paininjalkoja minunkin vanhaan koneeseeni. Niitä odotellessa kaivelin kangasvarastojani ja verryttelin ompelemista pikku ompeluksilla.

Läppärille on kaivattu kuljetuspussia jo jonkin aikaa. Sellainen syntyi paksusta armeijan villakankaasta, jota tuli joskus hankituksi - kun edullisesti oli saatavissa. Vuori on puuvillakangasta ja kankakaiden välissä on vielä pehmusteena levyvanua. Sivutaskuun mahtuu hyvin hiiri ja muita tarpeellisia tarvikkeita.

Paksuhkosta pellavakankaasta ommeltu kännykkäpussukka valmistui sekin ihan tarpeeseen. Kuunteluun käyttäessä kännykkään tarvitsee sopivan väljän pussukan ja sopivan mittaisen hihnan. Pussukka on koristeltu kirjo-ompeleilla, joita koneessani on ihan hyvä määrä, mutta joita ei ole juurikaan tullut käytetyksi. Ehkä vastedes enemmän.Liberty-kankaasta ommeltu pussukka on tehty jo aikaisemmin - taisi olla vähän sen jälkeen, kun olin tilannut Hygge-huivini vuoria varten Liberty-kangasta - ja vuorikankaan lisäksi siis vähän muutakin Liberty-kangasta. Pussukkaan mahtuu kätevästi kännykkä, avaimet ja jotakin muutakin pientä.Nettiä selaillessa on tullut vastaan useampikin ompelukoneeseen kiinnitettävä neulatyyny. Sellaiselle oli tarvetta omassa koneessanikin, joten sellainen piti sommitella. Neulatyyny on ommeltu pellavakankaasta, sen pohjalla on kartonkipala ja täytteenä polyesterivanua. Neulatyyny on kiinni leveässä kuminauhassa, jonka päät saa kiinni toisiinsa pienillä hakasilla. Tyynyyn saa nuppineulojen lisäksi kiinnitetyksi clipsit. Hyvin toimii!


Paininjalat ovat nyt jo tulleet - ihan kaikkia niistä en ole ennättäyt vielä kokeillakaan - ja ompelu jatkuu. Pestyjä ja silitettyjä kankaita on odottamassa ompelemista ja jotain on valmiinakin jo.
Edellinen postaus onkin joulukuulta. Yhtä ja toista on tässä välissäkin siis tullut värkätyksi, mutta blogiin saakka eivät ole päässeet - vielä. Lisää värkkäyksiä on siis tulossa.
Hyvää maaliskuista viikonloppua toivotellen,

4 kommenttia:

HennaMar kirjoitti...

Näppärän näköinen teline ompelukoneeseen.

Uutar kirjoitti...

Kiitos! Tämä on tosi näppärä ja toimiva - tällainen olisi kannattanut värkätä jo aiemmin!

Kaunismäessä kirjoitti...

Tosi kivan näköisiä pusseja!! Tuo neulatyyny on hyvä idea. Mulla on sellainen, jossa on magneetti, mutta se ei pysy kunnolla, vaan alkaa aina valua alaspäin kun ompelee ;D Ihanaa naistenpäivää❤

Uutar kirjoitti...

Kiitos - ja kiitos toivotuksista! Vielä on kolmisen varttia naistenpäivää jäljellä, joten hyvää naistenpäivää :)