sunnuntai 4. marraskuuta 2018

Hygge-huivi

Tämäkin kuuluu sarjaan "vihdoinkin valmis":  Hygge-huivi, Scheepjes CAL 2017. Huivi valmistui kyllä jo viime keväänä lumien sulamisen aikaan, mutta jäi odottelemaan sopivaa vuoria. Päässäni oli mielikuva tietynlaisesta vuorista, mutta en tiennyt, mahtaisiko sellaista kangasta löytyä mistään. Kunnes tänä syksynä näin juuri sopivaa Liberty-kangasta netissä ja huivi sai vuorin.





Hygge-huivi oli ihan hurjan kiva projekti, virkkausta ja ristipistokirjontaa sopivasti vuorotellen. Ja langoistakin tykkään, harmaa pohjavärilanka oli kiva virkattava, mutta todella hankala ja takkuinen purettava!



Iloisen kirjava lankapaketti houkutteli heti virkkaamisen ja kirjomisen pariin, vaikka ehdinkin noita värejä työn edetessä muutamaan kertaan vähän epäillä. Mutta nyt huivin valmistuttua olen tosi tyytyväinen värivalintaani, tykkään koko huivista ja sen kirjontakuvioista ja väreistä paljon!



Huivin testilappusesta valmistui Hygge-ohjeiden mukaan vielä sievä neulatyyny, jonka täytteeksi käytin kirjonnasta jääneet langanpätkät.



Ja vaikka syksy on kulunut varsin lämpimissä säissä niin kyllä kai niitä viileitä huivi-säitäkin ennen pitkää on taas odotettavissa!

13 kommenttia:

Liiolii kirjoitti...

Oi, tuo Hygge-huivi on ehkä kaunein käsityö, jonka olen viime aikoina bongannut netistä!! <3

Sari kirjoitti...

Wau, aivan upea! Mikäpä on talvella hyggeillessä tuollaisen huivin kanssa. Ihana tuo värilaatikko, ihan kuin karkkipussi.

Anonyymi kirjoitti...

Onpas kaunis! Ensimmäisen kerran näin tämän huivin ja todella hieno.

Maiju / Lempipäiväni tänään kirjoitti...

Eipä, mä en kestä kuinka kauniita töitä sä teet! Tosi upea huivi! <3

Anonyymi kirjoitti...

Aivan ihana! :) Todella kauniit värit.
t. Maria

Uutar kirjoitti...

Kiitos ihanista kommenteista!

Jaana kirjoitti...

Sanaton! Ihana, ihana huivi! Kaunis yhdistelmä molempia tekniikoita.

Uutar kirjoitti...

Kiitos Jaana! Tämä oli hurjan kiva ja koukuttava projekti, vaikka se sitten vähän viipyillen valmistuikin.

Anonyymi kirjoitti...

Voi miten kaunis! Ovatko kaikki kuviot ristipistoilla tehtyjä? Mitä tuo harmaan vaikeasti purettava lanka on? Ilmeisesti Scheepjesin lankaa. Kiitos lankavaroituksesta. Joudun usein purkamaan työtäni, kun näkö on melko huono. Varsinkin tällaisissa tummissa väreissä. Voisin ostaa jotain muuta lankaa pohjaväriksi. Minusta Scheepjesin langat ovat yleensä tosi hyvä, tämä lienee sitten poikkeus. Tai soveltuu paremmin neulomiseen.
Mariana

http://tuijankortteilua.blogspot.com kirjoitti...

Vau mikä huivi, tosi hieno ja varmasti lämmin.

Uutar kirjoitti...

Kiitos, kiitos!
Mariana: Minäkin tykkäsin kovasti näistä Scheepjesin langoista, niitä oli kiva virkata ja ristipistoilla. Kuviot on tehty ristipistoilla lukuunottamatta punaisia aaltoraitoja, jotka on tehty ketjuvirkkauksella. Harmaassa pohjavärilangassa on puuvillan lisäksi akryyliä, joka ilmeisesti tekee langasta aavistuksen pörröistä ja siitä tulee mukavan pehmoisen tuntuista virkkausjälkeä - mutta samalla hankalaa purettavaa. Ja juu - purkaminen kuuluu ainakin mulla suorastaan olennaisena osana virkkauskäaitöihin :)

Villa Pipo kirjoitti...

Aivan mielettömän upea! Ja värit<3 Tosi ihanasti yhdistelty kahta tekniikkaa. Tällainen työ ois kyllä niin ihana toteuttaa:)

Uutar kirjoitti...

Kiitos! Tämä oli kyllä ihana projekti!