perjantai 10. huhtikuuta 2020

Pääsiäiskukkia

Kun oikeiden pääsiäiskukkien hankkiminen kaupasta ei nyt pääsiäisen alla onnistunut, oli pohdittava jotakin korvaavaa niiden sijaan. Jossakin kohtaa menneisyydessä on jäänyt jemmaan ja oikeastaan jo unohduksiinkin kassillinen erivärisiä paperinaruja. Kun kassista sattui löytymään sopivan värisiä naruja, niistä syntyi pääsiäisnarsissien korvikkeeksi nippu keväisiä krookuksia.


Paperinaruaskartelu oli aika suosittua yhteen aikaan ja naruista askarreltiin monenlaisia paperikukkia avaamalla naru ja kääntelemällä se sitten terälehdiksi. Heteet syntyivät avaamattomasta paperinarusta ja heteet ja terälehdet sidottiin paperinarulla yhteen niin, että narusta muodostui kukan varsi. Näiden krookuksien terälehdet on käännelty kaksinkertaisesta avatusta paperinarusta ja sidottu kukkavarren  ja hedenipun ympärille pienellä pätkällä ohutta rautalankaa. Lehdiksi on avattu muutama pätkä vihreää paperinarua. Aika hidasta näiden näpertely on, mutta mukavaa. Ja lopputuloksestakin kyllä tykkään.
Valokuva-arkistojen uumenista löytyi pari kuvaa paperikukkaseppeleestä, joka syntyi eräänä kesänä, kun istuimme sisareni kanssa värkkäämässä paperinarukukkia yömyöhään saakka. Ja voi että se oli hauskaa!Hyvää pääsiäisen aikaa!

Ei kommentteja: