sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Kuparia ja vähän hopeaakin

Kuparia en ole juuri tullut käyttäneeksi korumateriaalina, vaikka se mielestäni kaunis ja taipuisa metalli onkin. Pari valmista juttua olen tehnyt joskus kauan sitten (tämän ja tämän) ja muutamia kokeiluja on kyllä tullut tehdyksi sen jälkeenkin, mutta ei pitkään, pitkään aikaan. Kunnes nyt - ja jotain valmistakin tämänkertaisten kokeilujen tuloksena syntyi.
Viimeisen kuvan korvikset valmistuivat itse asiassa ihan ensiksi, kupari on ensin kuvioitu ja muotoiltu sen jälkeen hydrauliprässillä. Ensimmäisen ja toisen kuvan korviksissa kokeilin patinoida liekillä väriä kupariin. Hienoja värejä liekki mielestäni saikin aikaan: punaista, pinkkiä, oranssia, sinistä, violettia - ja liian pitkän kuumennuksen seurauksena myös tumman harmaata ja melkein mustaa. Nyt täytyy sitten seurailla, miten "liekitettyjen" korvisten värit ajan mittaan muuttuvat, kuparihan tummuu yleensä aika nopeasti. Muutama kuparikoruidea on vielä mielessä, joten kokeilut jatkuvat.

6 kommenttia:

Elina kirjoitti...

Todella kauniita korviksia!

Pitko kirjoitti...

Hurjan hienoja kaikki! Ylimmäisen kuvan pyöryläiset ovat lisäksi niin eteerisen kauniit. :)

Riitu, Koti männikössä kirjoitti...

Taas niin ihania koruja, olet kyllä uskomattoman taitava:

Jonsku kirjoitti...

Oli tuottoisat kokeilut :) Korut on jotenkin niin rouheita ja silti niin silkkisiä samaan aikaan. Erilaisia, persoonallisia, upeita!

Uutar kirjoitti...

Kiitos :) Olen kyllä aika ihastunut kuparimateriaaliin jja myös kuparin ja hopean yhdistelmään - liekitys- ja muut kokeilut saavat siis vielä jatkoa!

Jokke kirjoitti...

Oi, minusta sellainen patinoitunut kupari onkin eri hienoa.