tiistai 8. joulukuuta 2015

Oisko nää kivat?

Ois - tosi kivat, sanoi mies, kun kysyessäni näytin kuvaa neulotuista tossuista. Ja kun lankavarastossa oli sopivia lankoja sekä sukkaosaan että pohjiin, hankin ohjeen, ryhdyin niin sanotusti tuumasta toimeen ja mies sai tossut. Converset. Meillä tällaisia tossuja tosin sanotaan koristossuiksi ja niitä varrettomia versioita puolestaan tennareiksi. Että silleen.


Ja sen verran kivat ovat minunkin mielestäni, että pitihän sellaiset itsellekin tehdä. Omien tossujen sukkaosaan ei löytynyt lankavarastostani enää riittävästi sopivaa samanväristä lankaa, joten lankaostoksilla piti piipahtaa tossujenteon välissä. Pohjaosan reunojen ja nauhojen väriksi valitsin meidän kummankin tossuihin ohjeen valkoisen langan sijaan vaaleanharmaan.
Ohje on Ravelrystä (Reaverset) ja näitä olikin tosi hauska värkätä - neulomista, virkkaamista ja omepelimistakin, sukkaosia, pohjia, raitoja, pyörylöitä, nauhoja. Lankana 7 veljestä 3,25 sukkapuikot ja kolmosen virkkuukoukku. Miehen tossujen punainen lanka on tosi vanhaa varastoa ja tuntuu, että se on laadultaan kovin erilaista (lue: parempaa) kuin tuo omien tossujeni uusi fuksianpunainen lanka. Saman havainnon olen kyllä tehnyt jo aiemminkin näissä langoissa, tuo vanhempien lankojen laatu tuntuu jotenkin "villavammalta". Vai luulenkohan vain?

Joulun - ja loman - odotuksessa,

8 kommenttia:

Ingi kirjoitti...

Aivan mahtavat koristossut! Harvoin näkee yhtä tyylikkäitä!
Eikös nuo vanhemmat langat ole laadultaan paremmat, ainakin Nallessa olen huomannut eroja.

Riitu, Koti männikössä kirjoitti...

Upea tossupari. Luulin etten näitä tee, mutta nämä nähtyäni harkitsen asiaa uudelleen : )

Rouva Hyrskyn Myrskyn kirjoitti...

Onpa kivan näköiset ja varmasti lämpimät! Hyvää joulun odottelu!

Jaana kirjoitti...

Tosi siistiä jälkeä! Hyvälle näyttää!

Eila kirjoitti...

Ihanat converset! Kirkkaanpunaiset ovat minun makuuni, haluaisin tuonväriset oikeatkin:)

Jonsku kirjoitti...

On kyllä tosi makeet tossut ja kivasti kuvattu!

Pitko kirjoitti...

No mutta onpa ne hauskat! :D

Uutar kirjoitti...

Kiitos :) Tämä Reaverse-malli on kyllä hauska! Ja juu, lämpimätkin ovat tuplapohjineen - näillä on kiva viileällä lattialla tassutella :)