lauantai 24. syyskuuta 2016

Emalointi-illan kokeiluja

Parin - kolmen viikon takaa. Viime kesän hopekurssilla tein muutaman kokeilun kylmäemalilla - vaikka oikeastaan kyse taisi olla paremminkin värillisistä hartseista kuin emalista. No, joka tapauksessa ne herättivät kiinnostuksen päästä kokeilemaan kuumassa uunissa tehtävää emalointia, ja kun Septarian syksyn kursseissa oli tarjolla emaloinnin teemailta, ilmoittauduin mukaan. Ennakkoluuloni emalointia kohtaan osoittautuivat vääriksi, tekeminen oli kivaa, erilaisia koristelumahdollisuuksia olisi vaikka miten paljon. Teemaillassa emalointi tehtiin valmiille kuparipohjille lyijyttömillä emaleilla, samaa esinettä voi polttaa useita kertoja ja poltto kesti vain muutaman minuutin.


Illan aikana sain valmiiksi muutaman ihan käyttökelpoisen korupohjan ja muutama keskeneräinen jäi odottelemaan jatkokäsittelyä. Yritin ehtiä kokeilemaan erilaisia värejä ja tekniikoita, mutta kun suunnittelun lisäksi yrittäminen ja erehtyminenkin veivät oman aikansa, en yhden illan aikan kovin paljon ehtinyt.  Mustaa ja valkoista ovaalia rintakorua voi käyttää yhdessä tai erikseen. Niiden pituus on 7 cm. Samoin kuin mustavalkoisissa rintakoruissa, keltaisessa lehdessä ja punaisessa rinkulassa on pohjavärille ripoteltu ensimmäisen polton jälkeen toista väriä ja poltettu sen jälkeen toisen kerran. Korviksissa on koristeina millefiori-lasia ja valkoiseen sydänlaattaan kokeilin siirtokuvatekstiä sekä kuparilangasta tehtyä kuviota.

Emaloinnin teemailta hurahti nopeaakin nopeammin, sen aikana ehti tehdä vain pienen "pintaraapaisun", mutta tätä on kyllä ehdottomasti päästävä kokeilemaaan ja harjoittelemaan lisää!

13 kommenttia:

mummo kirjoitti...

Ihania juttuja ja paljon olet kuitenkin ennättänyt tehdä. Ihastuin valtavasti tuohon sydänlaattaa. Siinä on sitä jotakin!

http://tuijankortteilua.blogspot.com kirjoitti...

Kaikki olivat kivoja, nuo korvikset olivat minusta nätit. Samoin se sydän, tosi hienoja.

Zzz kirjoitti...

Minuun kolahtivat kunnolla korvikset ♥.

Ingi kirjoitti...

Kiehtovia koruja mielenkiintoisella tekniikalla!

Korustamo kirjoitti...

Kiinnostaisi minuakin kokeilla tuota tekniikkaa:)
Rintakorut valitsen kauneimmiksi<3

Anonyymi kirjoitti...

Oi kun kauniita emalitöitä :)
t. Maria

Jaana kirjoitti...

Hienoja koruja nämäkin! Pitäisi itsekin opetella jokin uusi taito kursseja hyödyntäen! Tuntuu, ettei kotona pysty keskittymään uuden opetteluun:)

Kati kirjoitti...

Innostavia koruja. Enpä olisi uskonut, että emaloinnilla voi saada tällaistakin aikaan. Suosikki tuo syksyinen lehti ja hienosti hyödynnetyt siemenhelmet.

Hopeakurssit alkaa täälläkin ja siellä on varmaan mahdollista kokeilla tuotakin tekniikkaa. Mutta voi olla, että hopea vie voiton :)

Uutar kirjoitti...

Kiitos! Uusia juttuja on kyllä kiva päästä opettelemaan - ja tämä oli tosi innostavaa!

Rouva Hyrskyn Myrskyn kirjoitti...

Ihania koruja!

Uutar kirjoitti...

Kiitos :)

Pitko kirjoitti...

Oi, tekniikalla tulee hurjan hieno pinta. :)

Uutar kirjoitti...

Joo, tykkään itsekin siitä :)