maanantai 29. tammikuuta 2018

Piilosilmukkavirkkausta

Mukanani on monet vuodet kulkenut äidiltäni saamani villalapaset, joiden kaunista pintaa ja kivaa kuviointia olen ihaillut ja toisaalta ihmetellyt niiden tekotapaa. Nyt ihan sattumalta netissä tuli vastaan saman näköiset lapaset ja googlailemalla löytyi tekotavalle/tekniikalle lukuisa määrä erikielisiä nimityksiä kuten bosnian crochet, shepherd's crochet, pjoning, smygmaskvirkning - ja suomeksi ihan vain piilosilmukkavirkkaus - siis varsin yksinkertainen ratkaisu kauan askarruttaneeseen ongelmaan! Miehen Tikkuripaidasta oli jäänyt yli reilu määrä ihanaa suomenlampaan villalankaa ja ryhdyin kokeilemaan, miten piilosilmukkavirkkaus onnistuisi. Sopivaa virkkuukoukun kokoa piti jonkin kerran testailla ja lapasen kokokin oli ensin vähän hakusessa, mutta muutaman kokeilun ja purkamisen jälkeen homma alkoi sujua. Ja arvatkaa, oliko kivaa!


 Ja tietysti myös mies sai piilosilmukkalapaset.

Molemmat lapaset on viimeistelty poronnahkaisilla ripustuslenkeillä.Lapaset on virkattu ihan tavallisella 3,5 numeron koukulla, mutta netistä löytyi juuri tähän virkkaukseen tarkoitettu kaunis virkkuukoukku - ja sellainenhan löytyy nyt myös omasta virkkuukoukkukokoelmastani. Olen ehtinyt virkata sillä vasta muutaman testisilmukan - ja sen otan kyllä käyttöön seuraavalla piilosilmukkavirkkauskerralla!


Niin, ne vanhat piilosilmukkalapasethan ovat moniväriset, joten harjoiteltavaa riittää!


Hyvää talviviikkoa toivotellen,

10 kommenttia:

Maiju / Lempipäiväni tänään kirjoitti...

Upeita lapasia! Meidän suvun sukittajalla (nyt jo edesmennyt isomummu) oli tapana punoa päättelylangat, joiden avulla sukat sai ripustaa puuhellan yläpuolelle pellin varteen roikkumaan. Lapsia hänelle syntyi 12, joten sukkia ja sukitettavia riitti! :)

Muutenkin aivan ihana blogi sinulla, löysin tänne sattumalta googlen kuvahaun kautta. Liitynpä lukijaksi! :) Mukavaa talven jatkoa. <3

Jaana kirjoitti...

Mielenkiintoinen tapa virkata lapaset! Ehdottomasti testattava joku päivä:)

Päden paja kirjoitti...

Ihania lapasia ja varmasti lämpöisiä♥ Mukavaa alkanutta viikkoa♥

Mamma A. kirjoitti...

Aivan ihanat!

Kaunismäessä kirjoitti...

Onpa kivan näköiset ja varmasti pitävät muotonsa! Minullakin on jo pitkään ollut ohje tämäntapaisiin lapasiin, mutta vielä on kokeilematta. Niinkuin tottapuhuen moni muukin projekti :) Aurinkoisia talvipäiviä sinne <3

Emma kirjoitti...

Hienoja lapasia, varmasti tiiviitä ja lämpimiä! Mie sain toissa jouluna lahjaksi kirjan, jossa on paljon ohjeita tälle tekniikalle. Sen nimi on Sukupolvien silmukat.

Anonyymi kirjoitti...

Oih, virkatut lapaset! Ihanat :)
t. Maria

Uutar kirjoitti...

Kiitos kaikille kivoista kommenteista!
Ja kiitos Emma - mullahan löytyy tuo kirja omasta hyllystäkin, lahjaksi saatu täälläkin! Olen mieltänyt sen jotenkin pelkästään kirjoneulekirjaksi ja neulonutkin siitä jotakin, mutta siinähän on todellakin hurja määrä hienoja piilovirkkausmallejakin - iloinen kiitos siis vinkistä/muistutuksesta!
Maiju, kiva kun löysit blogiini ja tervetuloa lukijaksi!

Riitu, Koti männikössä kirjoitti...

Kauniit lapaset. Jotenkin niin perinteiset, mutta niin sopivat tähänpäiväänkin.

Uutar kirjoitti...

Kiitos Riitu!