torstai 18. huhtikuuta 2013

Kärjestä aloitetut villasukat

Olen pitkään suunnitellut neulovani villasukat, jotka aloitetaan sukkien kärjestä. Jotenkin homma on aina vain siirtynyt eteenpäin, ehkä tuollainen väärinpäin neulominen on etukäteen ajatellen vaikuttanut liian hankalalta.

No - se väärinpäin neulominen ei sitten ollutkaan sen vaikeampaa kuin perinteinen sukan neulominenkaan. Alun silmukoiden lisäyksiä piti kyllä muutaman kerran kokeilla ennen kuin kärjen koosta ja muodosta tuli sopiva. Sukan etuosaan neuloin lehtikuvion ja kantapää on neulottu ihan samalla tavoin kuin perinteisessä sukassa. Kantapäästä tuli näin päin neulottuna vähän matala, mutta se tuntuu jalassa kyllä ihan mukavalta - seuraavissa sukissa silmukkamääriä pitää ehkä kuitenkin vielä tarkistaa. Sukat on neulottu Novitan 7 veljestä -langasta ja väriksi valitsin kevään kunniaksi tuollaisen hiirenkorvan vihreän.Sukkien neulomisesta olen tykännyt kai aina, mutta tästä minulle uudesta tavasta tykkään kyllä entistäkin enemmän!


Ja seuraavat varpaista aloitetut sukat on jo puikoilla...

6 kommenttia:

Elli kirjoitti...

Pitäis itsekkin kokeilla nuin päin neuloa sukat.

Uutar kirjoitti...

Suosittelen - tämä on kyllä kiva tapa, ja langan menekkiäkin on tosi helppo arvioida, kun neuloo näin päin.

Mari Takkinen kirjoitti...

Ihanaa mitkä sukat! Todella herkulliset! =)

Ihana blogi sinulla muutenkin, jään kyllä ehdottomasti lukemaan jatkossakin!

Tervetuloa piipahtamaan myös Villaa Sukissa-blogiini! =)

Uutar kirjoitti...

Voi kiitos - kiva kun löysit tänne, ja tervetuola toistekin :)

Anonyymi kirjoitti...

Mistä löytäis ohjeen tuohon malliin?

Uutar kirjoitti...

En enää muista, millä ohjeella nämä sukat neuloin, mutta esimerkiksi Novitan sivuilta löytyy ohje (https://www.novitaknits.com/fi/neulekoulu/sukat-varpaista-varteen).