lauantai 8. syyskuuta 2018

Virkatut sukat

Alkukesän Hämeenlinnan reissulla Wetterhoffin myymälän hyllyn reunassa roikkui niin sievät virkatut sukat, että innostuin kokeilemaan sukkien virkkaamista. Wetterhoffilta lähti mukaan kivaa joustavaa Regian Cotton Denim Color -puuvillasukkalankaa, sukkien ohje on kai jokus ollut jossakin lehdessä. Sopivan kokoisten sukkien aikaansaamiseksi ohjeen silmukkamääriä oli vähennettävä jonkin verran johtuen varmaan sekä omasta virkkauskäsialastani että käyttämästäni langasta.Sukkien virkkaaminen olikin tosi kiva pieni projekti, virkkaaminen oli joutuisaa, sukat valmistuivat nopsasti ja lopputuloskin on mielestäni onnistunut. Virkkaminen aloitettiin kärjestä ja kantapää on tehty jälkikäteen, kantapääkiilan lisäykset on tehty pylväistä virkatun pohjan kummassakin reunassa. Virkattuja sukkia taitaa syksyn mittaan tulla lisääkin.Sukat valmistuivat jo heinäkuussa niittyhumalan vielä kukkiessa pihalla, kuten kuvista näkyy - miten äkkiä kesä onkaan taas mennyt!

9 kommenttia:

Kaunismäessä kirjoitti...

Ihanat sukat, värikin on ihana❤ Itselläni oli yhdet puuvillalangasta neulotut sukat, ihan perusvillasukan ohjeella. Olivat tosi mukavat, pidin ne puhki😊 Pysyvätkö nuo virkatut hyvin jalassa? Neulotuissa oli vähän sitä vikaa, että valuivat. Mukavaa viikonloppun jatkoa❤

Päden paja kirjoitti...

Oi miten suloiset sukat, niin ihanat♥ Leppoisaa sunnuntaita♥

Uutar kirjoitti...

Kiitos! Tämä on tosi kivaa lankaa, samalla tavoin joustavaa kuin villasukkalankakin.. Sukat tuntuvat mukavan pehmeiltä jalassa ja joustavuutensa ansiosta pysyvät hyvin kuosissaan.
Mukavaa alkanutta viikkoa!

http://tuijankortteilua.blogspot.com kirjoitti...

Onpa jännä nähdä virkatut sukat. En aiemmin oo nähnyt saatikka tehnyt.

Uutar kirjoitti...

En ole minäkään kovin moniin virkattuin sukkiin törmännyt - nämä oli mielestäni niin nätit, että oli ryhdyttävä sukanvirkkuuhommiin :)

Jaana kirjoitti...

Todella kauniit ja sirot sukat! Harvemmin näihin virkattuihin törmää.

Uutar kirjoitti...

Kiitos Jaana! Näistä tuli kyllä mieluisat!

Villa Pipo kirjoitti...

Oi miten kauniit<3
Mun tekis kovasti mieli virkata itselle pitkävartiset sukat ja ohjeitakin tullut katseltua jo sillä silmällä. Mut lupasin itselle, etten aloita ennen kuin olen saanut yhdet virkatut tossut valmiiksi, mitkä aloitin ööö..2 vuotta sitten:D

Uutar kirjoitti...

Kiitos! Uudet kivat kässyt tuppaavat aina kiilaamaan kärkeen, mutta kyllä niillä vanhemmillakin on taipumus valmistua - ennemmin tai myöhemmin :)