sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Sadepäivän nappipeli

Internetin ihmemaasta löytyi suloisia pieniä printattavia pitsiliinan kuvia parilla eurolla. Ne on ehkä tarkoitettu lasikoruissa käytettäviksi, mutta minulle ne toivat mieleen taannoin tekemäni napit, jotka koristavat sohvatyynyä. Napit on muotoiltu polymeerimassasta ja niihin on tehty pitsimäinen kuvio.



Nappipeli sai siis jatkoa tänään. Nyt käytin nappeihin noita netistä ostamiani pieniä pitsiliinakuvia, joita printtasin sekä mustavalkoisina että värillisinä. Mustavalkoisilla printeillä kuviointi onnistui paremmin, mutta jokusen värillisenkin sain aikaiseksi.





Lopuksi vielä kuva, josta näkyvät nappipelin vaiheet. Polymeerimassasta kaulitaan sopivan kokoinen lätty. Kuva (laser-printterillä printattu) laitetaan lätyn päälle kuvapuoli massaan päin. Paperin päälle tiputetaan tippa vettä ja paperia hierretään varovasti sormella niin, että siitä alkaa  irrota muruja ja kuvio tulee näkyviin. Nappi painetaan muotilla irti massasta, siihen tehdään reiät ja valmis nappi paistetaan uunissa. Kun nappi on paistunut ja jäähtynyt, se lakataan sopivalla lakalla.



Jollekin näistä on paikka jo tiedossa ja ehkäpä loputkin ennen pitkää paikkansa löytävät. Ja vielä on valmiiksi printattuja kuvioita odottamassa käyttöä. Ja voisihan tietysti käyttää muitakin kuvia - niin, ja voisihan tehdä muutakin kuin nappeja...

15 kommenttia:

Riitu Mäntyniemi kirjoitti...

Arkipäiväisestäkin saa kaunista!

Elli kirjoitti...

Tosi ihania! Näppärä idea! :)

Auli kirjoitti...

Vau! Hino idea, pitää tutustua tuohon tarkemmin! Kiitos tästä!

PinkParsley kirjoitti...

Ooh, miten upeita!!

Pitko kirjoitti...

Aivan mahtavia! :D

Uutar kirjoitti...

Kiitos kommenteista!

Peppi kirjoitti...

Tulipa hienoja!mainio idea!

Uutar kirjoitti...

Kiitos Peppi!

Suvi kirjoitti...

Ihania nappeja ja muutenkin kivoja ideoita blogissasi. Jäänkin seuramaan blogiasi :)

Uutar kirjoitti...

Kiitos Suvi - ja lämpimästi tervetuloa lukijaksi!

Anonyymi kirjoitti...

Mistä noita pitsiliinakuvia voi tilata?

Uutar kirjoitti...

Printattavat pitsiliinat ovat Etsystä. Hakusanoilla "printable lace doilies" löytyivät nuo minun käyttämäni (kaupasta meynez) ja paljon muitakin kivoja malleja.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos vastauksesta! Täytyy käydä tutustumassa. :)

Weer@ kirjoitti...

Hei! Aivan upeita nappeja! Millä tekniikalla teit ensimmäiset nappisi, jotka nyt koristavat punaista tyynyäsi? (kuvassa)
Hyvältä näyttää, onko mahdollisesti millefiorelli -tekniikka?
T.utelias =)

Uutar kirjoitti...

Kiitos! Kuvio muistuttaa tosiaan vähän millefiori-tekniikalla tehtyä kuviointia, mutta napit on tehty ihan yksivärisestä massasta ja kuvio on tehty napin päälle ja lakattu paistamisen jälkeen niin, että kuvioista tulee kestävämpiä. Viimeisessä kuvassa on kuvattuna tekovaiheita ja tekstin lopussa on selostettu tekniikkaa. Kaikki tämän blogipäivitylsen napit on tehty samalla tavalla. Kivaa puhaa :)