tiistai 3. syyskuuta 2013

Koruja jämähopeasta

Hopeakoruja tehdessä syntyy yleensä - niiden korujen lisäksi - myös jämähopeaa, kuten hopealanganpätkiä ja hopelevyn paloja, epäonnistuneita hopearenkaita ja muuta pientä silppua, joka olisi tietysti kiva saada käyttöön. Aiemmin olen käyttänyt jämähopeaa esimerkiksi tässä suolavalutekniikalla tehdyssä sormuksessa ja näissä vesivalutekniikalla tehdyissä korviksissa. Joissakin koruissa olen käyttänyt hopeajämiä vain pienenä osana korua, kuten näissä filigraanikorviksissa ja joskus olen myös teettänyt jämähopeista uutta hopealevyä. Menneenä viikonloppuna otin taas vähän noita hopeasilppuja työpöydälle työstettäväksi - tuloksena sormus ja riipus.Tämänkertaisia koruja varten hopea on ensin sulatettu puolipalloiksi, jotka on vasaroitu alasimen päällä litteiksi pyörylöiksi ja pyörylät on sitten juotettu valmiiksi koruiksi. Näiden työvaiheiden lisäksi on tietysti hapotettu, viilattu, filssattu ja valssattu ja lopuksi vielä kiillotettu. Hopeapyörylät ovat erikokoisia ja riipukseen ne on juotettu halkaisijaltaan noin 25 millisen hopearenkaan sisälle. Sormus on tehty peräkkäin juotetuista hopeapyörylöistä.Seuraava jämäprojekti onkin sitten aloitettu sukkapuikoilla, eli jotain muuta kuin hopeaa, mutta  siitä/niistä ehkä enemmän tuonnempana. 

6 kommenttia:

Kesänaapuri kirjoitti...

Hienoja! Toi sormus on hauska, menis ihan jokapäiväisessäkin käytössä :)

Elina kirjoitti...

Kauniita koruja!

Jaana kirjoitti...

Upeita! Olet kyllä taitava!

Jonsku kirjoitti...

Ensin ihailin koruja aikani, sitten oli ihailtava erikseen vielä kuvaa ja sormuksen kaunista varjoa. Olisikohan sormus sopiva minun sormeeni, jos se edes olisi myytävänä?

Anonyymi kirjoitti...

Hei Uutar!
Olen ällistyneenä ihaillut kaikkia töitäsi. Itsekin käsityöläisenä arvostan niitä kovasti!Suuri ihastuksen kohteeni on aina ollut NAPIT. Voitko kertoa mistä löysit printattavat pitsikuviot nappeihisi?
kyselee:Reeta Mirjami

Uutar kirjoitti...

Kiitos kommenteista!

Kesänaapuri: Minäkin ajattelin näitä koruja tehdessäni ihan arkikäyttöä - ja sellaiseen ne sitten ovat päätyneetkin :)

Jonsku: Sormuksen koko oli kyllä tällä kertaa vähän sattuman kauppaa. Juottaessani pyörylöitä peräkkäin en tullut mitanneeksi kokoa, mutta omaan sormeeni tästä sattui tulemaan ihan sopiva :) Ja kyllä, ovat jotkut tekemistäni koruista päätyneet myytäviksikin.

Reeta Mirjami: Nappeja on kyllä kiva värkätä - kaikenlaisia nappeja. Printattavat pitsiliinat löytyivät Etsystä, hakusanoilla "printable lace doilies" löytyvät nuo minun käyttämäni (kaupasta meynez) ja muitakin kivoja pitsikuvioita. Olisi hauska nähdä, mitä kivaa niistä teet :)