perjantai 28. marraskuuta 2014

Ne kalasukat

Siis ne, jotka oli tekeillä samaan aikaan kalapipon ja kalavihkon kanssa. Kyllä on kuulkaa vielä pitkä matka siihen, että saisi sujuvasti ilman kovin montaa purkamiskertaa aikaiseksi edes suurinpiirtein tasaista kirjoneulepintaa! Mutta kivaa neulominen on purkuhommista huolimatta - ja kalamieskin on tyytyväinen uusiin sukkiinsa. Lankana on Novitan harmaa Nalle ja violetti Nalle Taika, neulottu 3 mm:n bambupuikoilla. Ja tämäkin ohje löytyi Ravelrystä. Varpaan kärki on tehty neuloen silmukoimalla. Hyvä ja selkeä ohje löytyi youtubesta hakusanoilla "kitchener stitch knitting" (how to knit - not sew - kitchener  stitch).Eivätkä haasteet tässäkään neuleessa loppuneet yhtäaaikaa viimeisen kerroksen kanssa  - myös lankojen päättely aiheuttaa päänvaivaa joka kerta. Mitenkähän langat oikein olisi hyvä päätellä, etteivät ne pääsisi purkautumaan eikä kuitenkaan tarvitsisi pujotella niitä ihan tolkuttoman pitkästi. Olisiko kenelläkään hyviä vinkkejä?

9 kommenttia:

Jaana kirjoitti...

Kauniit sukat ja niin on tasaisen näköistä jälkeä! Mullakin on kirjoneuletreenailut kesken, tosin paljon helpommalla mallilla. Ei tahdo tulla tasaista sitten millään, mutta en kyllä pura:)

Päättely on tylsä homma, enkä osaa siinä oikein neuvoa. Langanpäät tahtoo tulla aina esiin ja nyt olen jopa tehnyt niin, että esim paidan sisään olen jättänyt päättämisen jälkeen muutaman sentin pätkät roikkumaankin.

Katri kirjoitti...

Jopa on hienot kalasukat.

Anonyymi kirjoitti...

Oi kun hauskoja kaloja :)
Virkkaaminen, purkaminen ja uudelleen virkkaaminen on mullakin ihan arkipäivää, mutta ei se mitään. Ihanan rentouttavaa puuhaa käsityöt jokatapauksessa ovat.
t. Maria

Uutar kirjoitti...

Kiitos! Täytyy kokeilla seuraavassa sopivassa päättelytyössä tuota muutaman sentin langanpäiden jättämistä nurjalle - kiitos vinkistä.
Purkaminen ei tosiaan ole se mukavin vaihe käsitöissä, mutta kuitenkin niin satavarma vaihe joka projektissa ettei sitä osaa enää oikein edes harmitella :)

Riitu Mäntyniemestä kirjoitti...

Hienot kalasukat, mukava uusi kirjoneulekuvio ja jälleen värit passaa niin hyvin. Kärjestä tulee mielestäni istuva ja siisti silmukoimalla, harrastan sitä myös.

Uutar kirjoitti...

Kiitos Riitu!

Sude kirjoitti...

Kauniit ♥ Siinäpä onkin samassa sukassa heti kaksi asiaa jota minä en osaa, kärjestä aloitus ja kirjoneule. Pitäisköhän laittaa ensi vuoden tavoitteeksi molempien opettelu =)

Pitko kirjoitti...

Hurjan hienot sukat, niin viimeistellyt joka yksityiskohtaa myöten! :)

Uutar kirjoitti...

Kiitos:)
Kirjoneulonta on kivaa ja harjoitukset jatkuvat!
Kalasukat on tehty ihan perinteisesti varresta alkaen, mutta tuota kärjen päättelyä silmukoimalla olen tainnut tehdä vain kerran aikaisemmin - ja silloinkin neulalla. Mutta nyt siis kätevästi samoilla sukkapuikoilla neuloen :)