keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Vanhan toistoa ja uuden opettelua

Näistä säärystimistähän se ajatus sitten lähti - siis ajatus lautanauhan kutomisesta. Innostuin neulomaan itsellenikin säärystimet, kalamies kun on ollut varsin tyytyväinen omiinsa - ovat kuulemma toimineet toivotulla tavalla. Hiihtoloman lähestyessä ajattelin, että sellaiset voisivat olla itsellenikin kätevät ja suorastaan tarpeelliset Lapin lumilla. Säärystimet valmistuivatkin jo hyvän aikaa sitten, vain ne koristenauhat puuttuivat. Mutta eivät puutu enää, kun pari edellisen postauksen lautanauhaa koristaa ja kiristää nyt omia säärystimiäni.

Tarkoitus oli saada valmiit säärystimet kuvatuksi käytössä hohtavilla hangilla, mutta nämä Etelä-Suomen säät eivät ole viime päivinä oikein hangille houkutelleet. Ja lumet tuntuvat sulavan sellaisella vauhdilla, että pian ei taida olla enää hankiakaan. Siispä oli vain tyydyttävä sisäkuvaan.

Neulemalli on siis sama kuin kalamiehelleni neulotuissa säärystimissä ja peräisin Sukupolvien silmukat -kirjasta, väritys on vähän eri. Ja lanka taas sitä samaa 7 veljestä  (harmaa, luonnonvalkoinen ja punainen raita), puikot 3,25.

10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Upeat!
OutiK

Sude kirjoitti...

Ompas kauniit säärystimet. Mallista ja väreistä tulee mieleen Lappi.

Uukka kirjoitti...

Hienot ovat...kyllä noilla passais tepastella täällä Inarissa :-)

Jaana kirjoitti...

Ihanat:) Tosi hyvin käy tuo nauha säärystimiin ja värit on upeat!

Suvi kirjoitti...

Todella hienot! Nämä tosiaan tuovat mieleen Lapin.

Uutar kirjoitti...

Kiitos kivoista kommenteista :)

Anonyymi kirjoitti...

No nytpä pääsivät nauhat hyvään käyttöön. Näyttää tosi kivoilta :)
t. Maria

Pitko kirjoitti...

Upeat! Perinteiset moderneilla mausteilla! :) Käyvät varmaan myös etelässä kevyempien kenkien kanssa sitten kun aamulla on yhä kylmää, mutta iltapäivällä tarvitsee vähemmän lämmikettä.

Riitu Mäntyniemestä kirjoitti...

Ihanat, mitenkä tuovatkin väreillään mieleen pohjoisen lumihanget. Tuo nauha kruunaa kaiken. Jostain luin, että ainakin meilläpäin käytetty sanonta" menee hippulat vinkuen" tarkoittaa juuri noita sukan nauhan päitä eli ne on hipppulat:)

Uutar kirjoitti...

Kiitos! Näille voisi tosiaan olla muutakin kuin hiihtolomakäyttöä - tai pitäisiköhän neuloa erikseen kaupunkikalsut :)
Olenkin ihmetellyt, mitä nuo hippulat oikein tarkoittaa - nyt tiedän, kiitos Riitu! Siis eikun kalsut jalkaan ja hiihtämään niin että hippulat vinkuu:)