maanantai 2. helmikuuta 2015

Hopeaa työstämässä - pitkästä aikaa

Alkuvuoden viikonlopuista pari on kulunut hopeahommissa Vihdissä - kuten monena aiempanakin vuonna. Olikin tosi kiva pitkästä aikaa työstää hopeaa, kun koko talven ja syksyn - ja varmaan jo viime kesänkin käsityöt ovat olleet enimmäkseen virkkuita ja neulomuksia. Mutta nyt tammikuussa siis taas kaksi mukavaa viikonloppua hopealankojen ja -levyn - ja vähän pronssilankojenkin parissa. Ensimmäisessä rannekorussa virikkeenä olivat Inarin ja Puolangan rautakautiset aivan uskomattoman kauniit kaularenkaat. Uskomatonta on mielestäni myös se, että kummatkin hopea-aarteet ovat löytyneet vasta 2000-luvulla. Finna-tietokannasta (www.finna.fi) löytyy kuvia näistä hopealöydöistä ja Inarin hopea-aarretta voi käydä ihan livenäkin ihastelemassa Saamelaismuseo ja luontokeskus Siidassa Inarissa. Inarin hopea-aarre on ollut virikkeenä jo aiemminkin tässä vuosia sitten tekemässäni rannerenkaassa.


Toinen rannekoru on punottu pinenenpienistä hopearenkaista. Tarkemmin sanottuna 1 mm:n paksuista hopealankaa on veivattu ensin 2,5 mm:n veivillä spiraaliksi, joka on sen jälkeen sahattu lenkeiksi, joista koru on sitten punottu).


Parin viikonlopun aikana ehti toki tehdä muutakin kuin pari rannekorua, vaikka hommat tällä kerralla sujuivatkin hitaasti - siis todella hitaasti suunnittelusta, työstämisestä ja mukavasta tunnelmasta nautiskellen. Mutta noista muista aikaansaannoksista sitten enemmän vähän tuonnempana.
Hyvää helmikuun ensimmäistä viikkoa - päivät pitenevät huimaa vauhtia!

8 kommenttia:

Jaana kirjoitti...

Upeita molemmat - varsinkin tuo alimmainen! Taitaa vaan olla semmoinen projekti, johon mun kärsivällisyys ei riitä:)

Sude kirjoitti...

Johan onkin kauniita. Minä taas tykkään enemmän tuosta ylemmästä :) Tuo oliskin mielenkiintoista puuhaa, ei vaan ole mahdollista opiskella täällä meillä päin.

Tuitiina kirjoitti...

Kauniit korut olet tehnyt! Täältä löytyikin kiva blogi, täynnä ihania käsitöitä ja ajatuksia. Jään lukijaksi :)

Pitko kirjoitti...

Niin herkän kauniita!

Rouva Hyrskyn Myrskyn kirjoitti...

Kauniita koruja! Olen itsekin joskus tehnyt pari yksinkertaista hopeakorua hopeakursilla. Mukavaakin se oli.

Uutar kirjoitti...

Kiitos! Tämä on kyllä mielenkintoista ja kivaa puuhaa ja oli mukavaa työstää vaihteeksi vähän toisenlaista lankaa:)
Lämpimästi tervetuloa lukijaksi Tuitiina!

Jokke kirjoitti...

Älyttömän komea on tuo "muinaisrengas".

Uutar kirjoitti...

Kiitos Jokke!