perjantai 19. kesäkuuta 2015

Hiuspantoja

Eipä ollut tämän tuikitarpeellisen kapineen virkkaaminen tullut mieleenikään ennen kuin näin sellaisen sisareni kylppärin naulakossa. Ja sellaistahan tarvitsee joka tyttö meikkaus- ja/tai putsaushommissa.  Heti perään törmäsin virkattuihin hiuspantoihin - kuinkas muuten kuin Pinterestissä. Pinterestistä löytyi myös idea käyttää ponnarilenksua antamaan lisää joustavuutta ja pitävyyttä virkattuun hiuspantaan. Ja tämähän olikin sitten ihan huisin kiva pieni käsityö. Hiuspantoihin voi käyttää pienetkin langanjämät ja kokeilla vaikka minkälaisia malleja ja koristeluita.


Ensimmäisenä valmistui raitapanta, lankoina kaikenkirjavat Mayflower-puuvillalangat. Näistä samoista langoista virkkailin viime kesänä kukkia kesävarpaille. Yksiväriset hiuspannat on virkattu Novitan Kotiväki Kartano -langasta, josta viime kesänä syntyi vohvelivirkkauksella pyyhe. Violettiin pantaan on virkattu pinkki pikku rusetti ja vihreä panta on koristeltu kankaalla päällystetyillä napeilla. Kaikki hiuspannat on virkattu 1,75:n koukulla.


Keltaiseen hiuspantaan on ensiksi virkattu kahdeksan silmukan levyinen nauha, jossa joka toinen rivi on pylväitä ja joka toinen rivi kiinteitä silmukoita. Lopuksi nauhan reunoihin on virkattu seitsemän pylvään levyiset viuhkakuviot niin, että viuhkan keskiosa kiinnitttyy kiinteiden silmukoiden rivin pähän. Jokaisen viuhkan väliin kiinteiden silmukoiden rivin päähän on virkattu yksi kiinteä silmukka.
Ja nythän näitä hiuspantoja sitten riittää kylppäriin, saunaan, matkapussukkaan... Ja saattaa olla, että vielä pari on tehtävä - ihan muuten vain.

Hyvää keskikesän juhlaa toivotellen,

4 kommenttia:

Zelda kirjoitti...

Todella näppäriä ja sieviä kapistuksia:) Mukavaa juhannusta!

Pirjo kirjoitti...

Todella kiva idea! Joudun varmaan kopioimaan :-)! Oikein hyvää juhannusta!

Jaana kirjoitti...

Nyt tuli hiuspannan tarve tännekin! Tuollaisia ponnariversioita minäkin ihailin pinterestissä mutta olen unohtanut koko jutun...

Uutar kirjoitti...

Kiitos! Ja ei kun hiuspantoja virkkaamaan - kiva jos nämä inspiroivat muitakin! Täälläkin on jo seuraavat koukulla :)