sunnuntai 21. helmikuuta 2016

Raitavillapaita koiralle

Talven aiemmalla pakkasjaksolla totesin, että koira(kin) tarvitsisi villapaidan ylleen. Ja sehän oli juuri sopivan kokoinen ja muutenkin kiva neuleprojekti. Näillä säillä villapaidalle ei tosin taas ole tarvetta, mutta ehkäpä niitä pakkaskelejä on vielä tänä talvenakin tulossa.
Villapaitakuvaus onnistui ihan yli odotusten - tavallisempia otoksia kun ovat olleet sellaiset, joissa koirasta näkyy vähän korvia tai hännänpäätä jossakin kulmassa tai sitten epämääräinen ruskea viiru menossa juuri ulos kuvasta - niinkuin tässä:


Ja koska villapaita muutaman koealoituksen, kavennuskokeilun ja purkamisen jälkeen tuntuu sopivalta ja istuvalta, laitan jonkinlaista ohjeentapaista tähän muistiin seuraavaa villapaitaa varten:
Villapaita on neulottu Schachenmayrin Wool 125 -langoista 3,25 pyöröpuikolla ja samannumeroisilla sukkapuikoilla.
Villapaita on aloitettu kauluksesta neulomalla 21 kerrosta joustinneuletta (2 o, 2n) sukkapuikoilla, silmukkamäärä aloituksessa on 80. 
Joustinneulekauluksen jälkeen on aloitettu keskikaitaleen osuus 10 silmukalla (oikeinneule) ja edelleen pyöröneuleena. Keskikaitaletta on levennetty lisäämällä keskikaitaleen kumpaankin reunaan 1 silmukka joka kolmannella kerroksella kunnes keskikaitaleen silmukkamäärä on 20. Sen jälkeen on jatkettu keskikaitaleen ja selkäkappaleen neulomista erikseen, keskikaitale edelleen oikeinneuletta ja selkäkappale 2 o, 2 n -neuletta. 
Kun keskikaitale oli riittävän pitkä etujalkojen reikiä varten (tässä 3 raitaa, eli 27 kerrosta), keskikaitale ja selkäkappale on otettu samalle pyöröpuikolle ja jatkettu neuletta taas pyöröneuleena kaventaen keskikaitaleen kummastakin reunasta 1 silmukka aina raidan ensimmäisellä kerroksella yhteensä  3 kertaa (= 6 silmukkaa). Pyöröneuletta on jatkettu, vielä 2 raidan verraan, eli 18 kerrosta ja otettu sen jälkeen keskikaitaleen silmukat apulangalle odogttelemaan. 
Neuletta on jatkettu tasoneuleena päätellen 1 silmukka kummassakin reunassa joka toisella kerroksella, kunnes jäljellä on 46 silmukkaa. Lopuksi on otettu pyöröpuikolle lisäksi keskikaitaleen silmukat ja poimittu päätellyistä reunoista silmukat (kaikkiaan 100 silmukkaa) ja tehty villapaidan helmaan muutaman kerroksen mittainen joustinneulereuna. Päättelyssä käytetty joustavaa päättelyä, jonka ohje löytyy esim. täältä.


Pakkaspäiviä odotellessa - hyvää alkavaa viikkoa!

15 kommenttia:

Jaana kirjoitti...

Oi, miten söpö! Ja ihanat värit!

Ingi kirjoitti...

Omistaja näyttää olevan selvästi tyytyväinen!

Helinä kirjoitti...

Voi kuinka pirtsakka ja varmasti tuiki tarpeellinen talvipakkasilla.

Sari kirjoitti...

Tosi hieno!

Jonsku kirjoitti...

Voi jestas miten kiva! Kelpaa siinä poseerata, kun on noin hienon paidan saanut :)

Anonyymi kirjoitti...

Voi että on söpö!! Siis sekä paidan omistaja että paita :)
t. Maria

Madam B.C. kirjoitti...

Onpas söpö kaveri pirteässä neulessaan! :) kyllä nyt tarkenee lopputalven! :)

Aurinkokujalla kirjoitti...

Toihan on hyvä, antaiskohan meidän koira pukea tollasen päälleen. Olen eka kertaa sun blogissa ja liityin lukijaksikin. Ois niin kiva jos haluaisit tulla vasta vierailulle Aurinkokujallekkin.

Uutar kirjoitti...

Kiitos! Hän on kyllä söpö :) Ja villapaidastakin tuli sopiva ja istuva.
Kiitos Aurinkokujalle käynnistä ja tervetuloa lukijaksi - kiva kun löysit blogiini!

Pitko kirjoitti...

Ihanan pirteä raitapaita! :) Kelpaa ulkoilla pakkasillakin.

Suvituulian kasityopaja kirjoitti...

Ai että on söpö!

Uutar kirjoitti...


Kiitos! Pirteä pakkaspaita pirteälle pikkupiskille :)

Käsityökaista kirjoitti...

No vau, 70-luvulta muotikoira :). Hieno vaate.

Riitu, Koti männikössä kirjoitti...

No jo on ihana raitapaita ja näyttää omistajakin niin tyytyväiseltä.

Uutar kirjoitti...

Kiitos, kiitos :)