perjantai 6. toukokuuta 2016

Muurausnarupussukka

Sain sisareltani ison kasan erivärisiä muurausnarurullia - ja nyt on sitten täälläkin osallistuttu muurausnaruvirkkausbuumiin! Ensimmäisenä koukulle pääsi neonvihreä lanka, somisteena oranssi ja mielessä jonkinlainen isohko toilettipussukka. Lanka kestää todennäköisesti aika hyvin kosteutta ja ilman vuoria pussukka on myös aika ilmava. Kotivarastosta löytyi juuri sopivan väristä metrivetoketjua, joten innostuinkin virkkaamaan pussukan valmiiksi melkein samalta istumalta. Pussukka on reilun kokoinen, leveys 32 cm ja korkeus 25 cm, sinne mahtuvat siis mainiosti saippuat, shampoot ja muut tarpeelliset purkit ja purnukat.Pussukka on virkattu kiinteillä silmukoilla silmukan takareunasta. Pohjan aloituksessa on 46 silmukkaa, pohjassa on 7 kerrosta jokaisella kerroksella on lisätty silmukoita kummassakin päässä niin, että pohjasta tulee soikea ja se pysyy suorana ( noin 3-4 silmukkaa kummassakin päässä). Pohjan jälkeen seuraavalla kerroksella on kavennettu 2 silmukkaa kummassakin päässä ja jatkettu virkkausta suorana. Muutaman kerroksen jälkeen on tehty toisen kerran 2 silmukan kavennukset kummassakin päässä (yhteensä 4 silmukkaa). Pussukan somisteet on tehty ketjuvirkkauksella. Oranssi lenkki on kahdeksan silmukan levyinen ja virkattu suoraan kiinni pussukkaan. Vetoketju on ommeltu valmiiseen pussukkaan käsin. 


Pussukkavirkkauksessa olen kokenut ongelmaksi sen, että ellei virkkaa spiraalina niin kerrosten yhdyskohdasta tulee vino tai epätasainen tai - no, ruma. Olen aiemmin kokeillut kerrosten yhdistämistä niin, että saumasta tulee suora, mutta en kirjannut sitä minnekään muistiin ja homma piti nyt testata uudelleen. Ja nyt siis myös muistiinpanot vastaisen varalle:
Odotettavissa on aurinkoisen ja lämpimän viikon jatkoksi aurinkoinen ja lämmin viikonloppu - jokohan se kesä nyt tuli?

8 kommenttia:

Madam B.C. kirjoitti...

Hieno! Säpäkkä väri, sopii alkavaan kesään! :)

Jaana kirjoitti...

Tarpeellinen pussukka ja kiitos tekniikkavinkistä!

Käsityökaista kirjoitti...

Siisti :). En ole vielä itse kokeillut ko. materiaalia...

Samaa mieltä siitä, että kiertävä kerroksenvaihtokohta ei ole hyvä...tämä näyttää jo paljon paremmalta.

Ingi kirjoitti...

Nätti ja käytännöllinen!

Rouva Hyrskyn Myrskyn kirjoitti...

Ko langan buumista minäkin luin jostain. Mutta värit ei itseäni oikein houkuta kokeilemaan. Kiva tekniikka!
Aikaisemmissa postauksissa ihania koruja!

Uutar kirjoitti...

Kiitos kommenteista! Muurausnarua oli kiva virkata ja lopputuloksesta tuli tosiaan käytännöllinen. Ja pussukoitahan ei voi koskaan olla liikaa :)

Anonyymi kirjoitti...

Voi kun makeen värinen :)
T. Maria

Uutar kirjoitti...

Sähäkkä väri - ja pussukka löytyy helposti kaikkien tavaroiden joukosta :)