sunnuntai 11. syyskuuta 2016

Harjoitusrukkaset

Viime päivät ovat olleet niin kesäisiä, että rukkaskausi on tuntunut kovin kaukaiselta. Rukkasten ompelu on kuitenkin ollut todo-listallani niin kauan, että oli kiva saada edes nämä harjoitusrukkaset valmiiksi ennen talven tuloa. Kauan sitten sisaren kanssa kimpassa hankittua armeijan manttelisarkaa olen ennen tätä käyttänyt vain kirjailtuun pussukkaan, vaikka kaikenlaista kirjailluista tossuista pannunmyssyihin on ollut suunnitelmissa.Rukkasten kaava on muotoiltu sisaren käsityötarvikevarastosta löytyneestä kaavasta. Omassa nauhavarastossa oli rukkasiin sopivaa koristenauhaa, jossa on keskellä kapea heijastinnauha. Rukkasten suihin on ommeltu käsin poronnahkareunukset ja rukkaset voi kiinnittää yhteen poronluisella napilla. Vähän Lappi-vaikutteita siis.

 Ja pitihän rukkasiin neuloa sopivat lapaset - sileät ja yksinkertaiset, nirkkoreunalla ja intialaisella peukalokiilalla. Lankana Schachenmayrin wool 125 ja kolmosen bambupuikot.


Harjoitusrukkasia piti purkaa, säätää ja ommella uudelleen - niinhän se harjoituskappaleissa tuppaa olemaan - mutta rukkasista tuli lopulta sopivat ja mieleiset. Ne varsinaiset rukkaset ovat nyt siis vain tekemistä vaille valmiit ja tarkoitus on, että valmistuisivat vielä ennen ensi talven hiihtolomaa.

8 kommenttia:

Eila Vasama kirjoitti...

Kättä lippaan! Hienot, eikä yhtään harjoitukselta näytä. Upeaa työtä<3

Mamma A. kirjoitti...

Vaude miten hienot!Ja tuo nappikiinnitys on tosi hauska yksityiskohta!

Käsityökaista kirjoitti...

Nätit ja hienosti toteutetut, sekä rukkaset että lapaset.

Jaana kirjoitti...

Näillä ei sormet palellu!

Pitko kirjoitti...

Komeat on! Kivaa Lappi- ja perinnekäsityöfiilistä. :)

Uutar kirjoitti...

Kiitos - näiden kanssa kyllä tarkenee!

Anonyymi kirjoitti...

Ooo, ompa hyvännäköiset rukkaset :)
t. Maria

Uutar kirjoitti...

Kitos Maria :)