sunnuntai 2. lokakuuta 2016

Iskunauhoja

Olimme viime viikolla sisaren kanssa Kansallismuseon neulontakahvilassa, jonka teemana oli iskunauhat. Neulontakahvilan infon mukaan luvassa oli hillittömän hauska iskunauhatyöpaja Laura Hämärin johdolla - ja sitä se todella oli: hauskaa ja innostavaa. Ja niin koukuttavaa että työpajan jälkeen kotona oli hetimmiten tehtävä yksi - ja vielä yksi ja vielä yksi...Työpajassa tehtiin nauhoja viidellä langalla, pyöreää, litteää ja napinläpinauhaa ja lopuksi vielä pystysuoraa raitaa.


Kotona kokeilin erilaisia lankoja, puuvillaa, ohutta pellavalankaa ja silkkikirjontalankaa. Kun viiden langan nauha tuntui sujuvan, kokeilin myös seitsemällä langalla tehtävää nauhaa. Laura oli laittanut yhteen esimerkkinauhaansa ihanat räsytupsut, joten sellaiset piti yhteen omaankin nauhaan tehdä. Parin nauhan päähän laitoin koristeiksi kauan sitten tekemäni kupari- ja alumiiniriipukset.Väriä syyssunnuntaihin!

9 kommenttia:

mummo kirjoitti...

Eiks näitä nimitetä myös ystävärannekkeiksi? Itse en osaa tehdä, mutta tytär kyllä tekee myös veljilleen.

http://tuijankortteilua.blogspot.com kirjoitti...

Aika kivoja nauhoja, oliko tää se ystäväranneke ?
Ei taida olla niin vaikeen näköinen tehdä miltä näyttää ?

Uutar kirjoitti...

Ystävärannekkeista en tiedä, joten piti oikein vähän googlailla :) Iskunauhatekniikka on muinainen tekniikka, jonka nimi tulee siitä, että nauhaa tehdessä pohjukoita, eli lankalenkkejä kiristetään iskemällä.
Google kertoo, että ystävärannekkeita tehdään solmimalla lankoja, eli tekotapa ja myös ulkonäkö on siis erilainen kuin iskunauhoissa. Vaikka varmasti iskunauhatekniikalla voisi tehdä rannekkeitakin.
Kansallismuseon Facebook-sivulta löytyy neulontakahvilainfon yhteydestä lyhyt kuvaus iskunauhatekniikasta: https://www.facebook.com/events/1283445298335074/ kohteessa Iskunauhoja

Pitko kirjoitti...

Oi, miten kivoja! :) Noilla on varmasti paljon mahdollisia käyttökohteita.

Käsityökaista kirjoitti...

Ihanan värikkäitä...

Uutar kirjoitti...

Kiitos - jotain käyttökohteita on jo vähän suunniteltukin :)

KristiinaS kirjoitti...

Mäkin olin siellä ja heti piti kokeilla. Mutta mä muistin väärin ja tuli ihan erinäköistä nauhaa. Sitt katsoin Lauran sivulta ja tein taas. No jo tuli oikeanlaista. Tein uusiin rilleihin roikotusnauhat. Lanka oli ohutta puuvillaa ja sain kuin sainkin rakkulat pariin sormeen. Kunhan paraneva niin koklaan 7 langalla jotain kivoja värejä.

Riitu, Koti männikössä kirjoitti...

Kauniita nauhoja.

Uutar kirjoitti...

Kiitos kommenteista! Tämä on kiva nauhatekniikka - ja kivoille nauhoillehan on aina käyttöä!
Kristiinas: Kiitos käynnistäsi, kiva kun löysit blogiini! Rillinauha-iskunauhat onkin kiva idea!