sunnuntai 25. marraskuuta 2018

Kässypussi vanhoista tekstiileistä

Kauan jemmattuja vanhoja  ja vieläkin vanhempia tekstiilejä on ollut tarkoitus jemmata edelleenkin, mutta vähän toisenlaisessa muodossa. Ja kun erilaisia lankoja ja niistä valmisteilla olevia käsityöprojekteja löytyy tässä huushollissa useammastakin muovikassista, oli selvää, että ainakin osa vanhoista tekstiileistä jatkaa elämäänsä kässypussina.





Kässypussia suunnitellessa ja ommellessa oli mukavaa käsitellä vanhoja, kauniita, osin loppuun kulutettujakin tekstiilejä ja samalla katsella aiempien sukupolvien naisten kädenjälkeä: käsinkirjottuja kukkia, valkokirjontaa, reikäommelta, ristipistoja, käsin kiiinnitettyjä pitsejä ja pienin pistoin käsin ommeltuja saumoja. Vanhoihin tyynyliinoihin käsin ommeltu "muurahaisenpolku" on ihan käsittämättömän pientä työtä ja se on nyt ommeltuna uuteen kässypussiin nauhakujaksi - ompelukoneella, niin kuin koko kässypussi. Pussukan vuorikin on kierrätettyä kangasta, vanhaa vaaleanpunaista lakanaa. Pussukkaan mahtuu hyvin vaikkapa kudin ja muutama kerä lankaa.
              








Hyvää marraskuun viimeistä viikkoa!

8 kommenttia:

HennaMar kirjoitti...

Hieno tapa käyttää vanhoja taidonnäytteitä.

Jaana kirjoitti...

Kaunis pussukka, ja niin tarpeellinen.

Uutar kirjoitti...

Kiitos! Oli kiva saada vanhoja kauniita käsitöitä uuteen käyttöön - ja tosi tarpeellinenkin tämä on!

Anonyymi kirjoitti...

Voi kun söpöjä ja hyvin tarpeellisia :)
t. Maria

Uutar kirjoitti...

Kiitos Maria!

KristiinaS kirjoitti...

Kaunis pussukka.
Mä oon kans ommellu mutsin tekemästä ristipistopöytäliinasta leikattuja paloja yhteen pussukkaan. Nyt on suunnitelma tehdä itsenimikoimistani astiapyyhkeistä pari pussukkaa, siis omat nimikirjaimet jo valmiina, ja vanhasta lakanasta välipitsiä mukaan. Ehkä vielä joku ristipiston palakin löytyy.
Tämä on tosi kiva tapa säilyttää perintökangasta vielä vähän pidempään, sitten se taitaa hiutua pois.

http://tuijankortteilua.blogspot.com kirjoitti...

Ihana pussukka ottaa vaikka mukaan käsityön kera, kun lähtee kyläilemään.

Uutar kirjoitti...

Kiitos! On kivaa saada uutta käyttöä vanhoille jo kuluneille tekstiileille. Ja niitä on vielä jonkinmoinen määräemmassa odottamassa. Olen myös kerännyt vanhoja nimikointeja uusiokäyttöä varten - taitavat nekin päästä pussukoita koristamaan.