lauantai 12. tammikuuta 2019

Helmirannekkeita

Netissä on silloin tällöin osunut silmiin kauniita helmirannekkeita ja olen ajatellut, että joskus haluan kokeilla itsekin sellaisten neulomista. Se joskus tuli joulun alla ja kun ryhdyin etsimään ohjeita neulomiseen, Google löysi hurjan määrän kuvia helmirannekkeista. Netistä löytyi myös esittely neuleohjekirjasta, jonka tekijä kertoo, että tällaiset helmirannekkeet ovat osa liettualaista historiaa ja kulttuuria ja perinteistä liettualaista pukua. Ravelrystä löytyi muutama ohje, joten ei kun helmirannekkeita neulomaan! Ensimmäiseksi valitsin yksinkertaisen mallin - jota en näköjään ole kuvannutkaan - jolla pääsi vauhtiin, ja kun neulominen sujui, rohkaistuin neulomaan vähän mutkikkaampiakin malleja.

Kuvassa tekeillä olevat violetit rannekkeet ovat tätä kirjoittaessa jo valmistuneetkin ja kahdeksan parin jälkeen lienee aika jättää helmirannekkeiden neulominen - ainakin toistaiseksi.
Oransseista rannekkeista ei ole kokonaista kuvaa, mutta kun lanka on niin ihanaa, laitan tähän muistiin pienen "väritilkun". Lanka on Handun käsinvärjättyä merinosukkalankaa, ihanaa pehmeää, huikean kaunista eläväpintaista oranssia.Helmet ovat Tohon kirkkaita hopeasisushelmiä, koko 8/0. Niitä meni mallista riippuen noin 1100-1200 kpl yhteen rannekepariin.
Kummatkin violetit rannekkeet sekä kanervan väriset ja alemmassa kuvassa olevat mustat rannekkeet on neulottu Dropsin Baby Merino -langasta. Punaiset ja ylemmissä kuvissa olevat mustat rannekkeet on neulottu Alizen Merino Royal fine -langasta, joka on hyvin samanlaista kuin Dropsin Baby Merino. Rannekkeet syntyvät hyvin yhdestä 50 gamman kerästä.
Rannekkeissa on käytetty puikkoja nro 2,  mustissa ja oransseissa 1,5. Mallit löytyvät Ravelrystä (ylimmässä kuvassa vasemmalta oikealle):
Rani
Devana pulse warmers
Snowflake beaded wrist warmers
Ja ne ensimmäiset rannekkeet, joista ei ole kuvaa:
Geometry 2 wrist warmers

 Hyvää tammikuun viikonloppua toivotellen,

10 kommenttia:

HennaMar kirjoitti...

Todella kauniita, mutta ovatko työläitä ?

Virpi kirjoitti...

Ovatpa kauniita! Ihania nuo helmet <3

Riitu, Koti männikössä kirjoitti...

Uskomattoman kauniita! Tuo onkin kätevää, kun olet laittanut helmet lankaan valmiiksi.

Uutar kirjoitti...

Kiitos! Näitä on kiva neuloa! Työläin osuus taitaa olla helmien pujottelu lankaan etukäteen, vaikka aika nopeasti sekin sujuu. Helmiä neulotaan vain joka toisella kerroksella ja helmet tulevat neulottaessa nurjalle puolelle. Joka toinen kerros neulotaan pelkkiä oikeita silmukoita. Ja kun muistaa jokaisen neulotun helmirivin jälkeen tarkistaa, että kuvio on oikein niin homma sujuu sutjakasti :)

Anonyymi kirjoitti...

Ihania!!!😍
T. Maria

Uutar kirjoitti...

Kiitos Maria!

Mamma A. kirjoitti...

Kauniit!Joskus olen kokeillut neuloa helmiä,mutta minusta oli ärsyttävää siirtää helmirimpsua eteenpäin langalla:D.Pitäisi ihan kokeilla joko on kärsivällisyys parantunut;´D

Uutar kirjoitti...

Kiitos! Helmirimpsu oli tosiaan alussa aika pitkä siirreltävä, mutta lyheni onneksi samaa vauhtia kuin neule eteni :)

TeSa kirjoitti...

Taidokkaita neuleita.

Uutar kirjoitti...

Kiitos!