sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

Ruusupussukka

Kierrätyskeskuskäynti innosti piipahtamaan pitkästä aikaa myös kirpparilla. Molemmista tarttui mukaan pieniä somia villalangalla kirjottuja kanavatyötauluja, joista ensimmäinen pääsi heti uuteen kättöön.Pussukan toinen puoli on vanhaa pellavakangasta. Ompelin siihen koristeeksi puuvillanauhaa, johon ensin leimailin tekstin. Vuori on kukallista puuvillakangasta. Tarkemmin katsottuna kanavatyö on ommeltu eri tavalla kuin yleensä: tässä lanka on pujoteltu pohjakankaan ruudusta toiseen etupistoilla, kun se yleensä kai ommellaan niin kuin puolikkailla ristipistoilla. Mutta nätti se on joka tapauksessa!
Kuvassa pussukan alla oleva pieni ristipistoliina on myös kierrätyskeskuslöytö. Ostin senkin uutta käyttöä ajatellen, mutta se näyttääkin niin sievältä, että taidan pitää sen ihan tuollaisena.Seuraavassa kuvassa on ruusupussukka vielä alkuperäisessä muodossaan tauluna. Ja pari pientä kanavavatyötaulua odottelee kehyksistään irrotettuina ja pestyinä jo uutta käyttöä.
 


Mutta mikään ei voita ihan oikeata ruusua ja sen ihanaa tuoksua!


7 kommenttia:

PinkParsley kirjoitti...

Voi että.. Sain juuri synttärilahjaksi tuollaisen mutta tosin hieman erilaisen mekanismin kukkaroa varten, pitäisi opetella tuokin taito.. Ihania nuo sinun tekemäsi!!!

Uutar kirjoitti...

Kiitos - isompi työ tässä on ollut varmasti sillä, joka on joskus pistellyt tuon ruusun. Pussukan ompelu onkin sitten aika yksinkertaista, tällaisen puristettavan kehyksen kiinnittämisessä on vain hyvä olla tarkkana, ettei tulisi lommoja kehykseen.

Mari kirjoitti...

Onpa hauska uusiokäyttökohde kanavatyölle! :)

Uutar kirjoitti...

Kiitos Mari! Osa noista kirppari/kierrätyskeskus-kanavatöistä odottelee vielä pussukaksi pääsyä - pussukoitahan ei koskaan voi olla liikaa :)
Niin, ja tervetuloa lukijaksi!

sinisukka kirjoitti...

Outs miten mainio idea! Olen kerännyt kirppiksiltä näitä samantyyppisiä tauluja uusiokäyttöön; tuollainen pussukka olisi söpö!

Laura kirjoitti...

Ruusupussukkasi on ihana!:)

Uutar kirjoitti...

Kiitos :)