torstai 29. elokuuta 2013

Ristipistoja ilman neulaa ja lankaa

Kesän kangasmaalailuista jäi jäljelle runsaasti eri värisiä kangasvärejä ja kangasmaalaus-/ kirjontasessioista sisaren kanssa niin kiva fiilis, että päätin kaivaa materiaalit esiin ja ottaa uusinnan. Tällä kertaa ei kuitenkaan ketjupistoja, vaan ristipistoja  -  ja nekin siis ilman neulaa ja lankaa.Kankaalle leimailua kokeilin jo aiemmin ruusupussukkaprojektissa, mutta nyt halusin käyttää leimailuun kangasvärejä - idea ruusukuvioon taisi tulla tuosta samaisesta pussukasta. Neulan ja langan sijaan tyynyn kuvioinnissa oli työvälineenä pyyhekumista mattoveitsellä muotoiltu ristipisto-leimasin, joka on liimattu viinipullon korkkiin. Tarkoituksena oli ensin käyttää valmiiden kirjainleimasimien x-kirjainta, mutta koko oli väärä eikä muotokaan oikein näyttänyt kivalta tähän tarkoitukseen. Pyyhekumista muotoiltu ristipistoleimasin on mitoiltaan (n.1,5 x 1,5 cm) juuri puuvillakankaan ruutuun sopiva. Tyynyn koko on 50 x 50 cm.
.


Ruusumalli on Cath Kidstonin kirjasta Stitch! ja alunperin neulatyynyn malli. Ja kirjassa on kyllä paljon muitakin malleja, joita olisi kiva tehdä - neulalla ja langalla tai ilman...

6 kommenttia:

Kesänaapuri kirjoitti...

Vitsi, kun on hieno. Ja vielä hyvä ideakin tämmöiselle joka lankojen kanssa tuhraa aina sata vuotta täydellisyyttä tavoitellessa. Tai mä oikaisisin varmaan vielä enemmän ja ottaisin kangastussit käyttöön... :D

sinisukka kirjoitti...

Wautsi mikä idea!!!

sinisukka kirjoitti...

Wautsi mikä idea!!!

Pitko kirjoitti...

Tuleepas kivaa jälkeä! :)) Ja meitä pyyhekumituholaisia on siis enemmänkin... ;)

Eila kirjoitti...

Voi miten nätti, sinulla on kivoja ideoita ja intoa toteuttaa niitä!

Uutar kirjoitti...

Kiitos!
Kesänaapuri: Kangastussi onkin hyvä idea - tosin minun käsialallani varmempi tapa saada aikaan samanlaisia ristipistoja on niiden leimailu :)
Pitko: Pyyhekumi on kyllä mainio leimasinmateriaali ja sillä tulee kivaa jälkeä - odotan uteliaana, mitä sinulla on niistä tekeillä :)