lauantai 23. marraskuuta 2013

Uudet villasukat ja uusia tekniikoita

Interweavestore tarjosi muutama viikko sitten ladattavaksi käsityölehtiä digilehtinä  parin dollarin kappalehintaan kolmen päivän ajan. Ja minähän tartuin tarjoukseen. Luettavaa tuli ladatuksi sen verran, että riittää vähäksi aikaa - ja tietysti toteutettavaakin. Jokaisella lehtien selauskerralla huokailenkin, että tuon haluaisin tehdä ja tuota täytyy kokeilla ja tuokin pitää laittaa listalle. Turkkilaisen sukkamallin kohdalla tuli huokailluksi jo sen verran useasti, että sitä oli pakko ryhtyä kokeilemaan ihan ensimmäiseksi. Matkan varrella tuli eteen monta uutta juttua, jollaisia en ollut aiemmin tehnyt - tai edes nähnyt. Sellaisia olivat esimerkiksi näiden sukkien kantapää ja sukan varressa olevat palmikkokerrokset. Kärjestä aloitettuja sukkia olen neulonut aiemminkin, mutta tällä kertaa silmukoiden luominen ja aloitus olivat ihan uudenlaiset. Ja näitä uusia asioita oli  kyllä erityisen mukavaa opetella näin kaunista mallia neuloessa!



Sukkien ohjeessa oli käytetty villalankaa ja siinä kerrottiin, että tällaisissa turkkilaisissa sukissa tehdään päättelyt perinteisesti niin, että langanpäät leikataan muutaman sentin mittaisiksi ja sen jälkeen sukat pestään miedossa saippualiuoksessa, jolloin langanpäät huopuvat eikä niitä tarvitse sen kummemmin päätellä. Minulla oli käytössä 7 veljestä -lanka, joten päättelin langanpäät varmuuden vuoksi ihan pujottelemalla, villasekoitelanka kun ei oikein taida huopua.



Näitä sukkia neuloessa olen taas moneen kertaan ihmetellyt ja ihastellut tällaisten kauniiden mallien luojia ja kekseliäiden tekniikoiden kehittäjiä. Ja näiden turkkilaisten sukkien ohjehan on siis lehdestä Knitting Traditions 2010 (Digital Edition).


12 kommenttia:

Aarrerasia kirjoitti...

Sanaton. Aivan ihanat!! Ja todella mielenkiintoisen kuulonen työ sulla ollut. Koskahan sitä haastais itsensä kirjoneule sukkiin.. hui!

Ingi kirjoitti...

Upeat sukat!

sinisukka kirjoitti...

Oh la-laa mitkä komeudet! Haastavan näköistä on :)

Kisulit kirjoitti...

Kauniit sukat!

Jaana kirjoitti...

Erittäin kaunis malli ja upeat värit! Kirjoneule kuulostaa kyllä haastavalle, pitäisi opetella joku päivä:)

Auli kirjoitti...

Vau ja VAU! Onpa hieno malli, nämä kirjoneuleet kun kolahtaa meikäläiseen aina ja aina vaan!

Eila kirjoitti...

Onpas ne kauniit!

Anonyymi kirjoitti...

Wau mitkä värit ja kuviot! :) Eipä onnistuisi minulta.
t. Maria

Uutar kirjoitti...

Kiitos, kiitos - tämä on minunkin mielestäni todella kaunis malli, ja haastettakin siinä oli kyllä ihan riittämiin :)

Uutar kirjoitti...

Kiitos kommenteista! Minustakin tämä on tosi kaunis malli - ja haastettakin siinä oli ihan riittävästi :)

Pitko kirjoitti...

Aivan mahtavan upeat sukat! :)

Uutar kirjoitti...

Kiitos :)