maanantai 6. tammikuuta 2014

Mulle kans!

Joulunaika on virallisesti ohi ja joulukarkit syöty. Ja kun materiaalia nyt oli sopivasti kasassa - kirjaimellisesti - niin halusin minäkin ommella itselleni karkkipaperipussukan. Monissa blogeissahan on jo pitkään näkynyt toinen toistaan hienompia karkkipapereista tehtyjä pussukoita - kiitos siis inspiraatiosta!Kettukarkkipapereiden jälkeen materiaaliksi vaihtui vanhan käsityölehden kaava-arkki ja pari kesäistä kuvaa toisesta lehdestä. Pussukoiden päällimmäinen kerros on kauan sitten hankkimaani kristallimuovia ja vuorit löytyivät kangasvarastoistani. Kirpparilta ostin joskus edullisesti pussillisen lyhyitä vetoketjuja, joita käytin nyt näihin pussukoihin. Paperit on ennen ompelemista silitetty kiinni liimakankaaseen ja karkkipaperit on lisäksi tikattu liimakankaaseen muutamasta kohdasta. Liimakangas paitsi tukee paperia niin myös tuntuu tekevän sen jotenkin joustavammaksi.


Pussukoiden kestävyydestä en tiedä, enkä tosin käyttökohteestakaan oikein vielä - paitsi että kaavapaperipussukka taitaa päästä ompelutarvikekäyttöön.

13 kommenttia:

Eila kirjoitti...

Voi että tykkään näistä karkkipussukoista, niitä onkin monessa blogissa esitelty ja aina ne vaan viehättävät. Itse olen niin kärsimätön ompelija että on parasta jättää tuollaiset ompelukset väliin...

Suvi kirjoitti...

Kiva idea tuo kaava-arkin käyttö. Ja kettukarkkipussukka on ihanan pirtsakka :)

Aarrerasia kirjoitti...

Ihania!! Ei kyllä pitäis, mutta ehkäpä sinun innoittamana teen tilauksen nettiin. Tuota kalvoa olis kyllä saatava :)

Jaana kirjoitti...

Upeita! Näitä jaksaa aina ihailla, kun omat taidot ei riitä tuollaiseen:)

Pitko kirjoitti...

Herkullisia! :D

Riitu Mäntyniemi kirjoitti...

Mun karkkilakko loppuis lyhyeen jos pöydällä olis noin houkutteleva kettukarkkipussi. Hienoja töitä!

Uutar kirjoitti...

Kiitos! Kiva, jos näistä on inspiraatioiksi muillekin! Ja karkkilakko olis kyllä täälläkin nyt paikallaan :)

Anonyymi kirjoitti...

Sattumoisin olen kerännyt itsekin noita kettukarkin papereita :) Liimapaperin käyttö hyvä vinkki. Vinkkaa vielä, että mitä/millaista/mistä liimapaperi?
Leena

Uutar kirjoitti...


Leena: Käyttämäni liimakankaan pala löytyi vanhoista varastoistani, mutta olen oletettavasti ostanut sen ihan jostakin kangaskaupasta (Eurokankaasta ehkä). Sellaista valkoista harsomaista kangasta, jossa on liima toisella puolella - ei siis kuitukangasta. Vaikka saattaa sekin toimia ihan yhtä hyvin. Iloisia ompeluhetkiä! kohteessa

Rouva Hyrskyn Myrskyn kirjoitti...

Kivoja pussukoita! Itse ostin pari vanhaa lehteä, jos niistä tekis pussukoita. Kuten blogissani näkyy karkkipaperipussukat alkavat jo minulle maistumaan puulle..siis niiden tekeminen.

Laura Olsson kirjoitti...

Ai kun kivoja!!

Laura Olsson kirjoitti...

Ai kun kivoja!!

Uutar kirjoitti...

Kiitos!