sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Hopeapilvi ja kultasiipinen lintu

Sumuinen ja sateinen viikonloppu.Työpöydän ääressä on valmistunut pari riipusta jo aiemmin aloitetuista aihioista. Pari-kolme viikkoa sitten minulla oli tilaisuus kokeilla itselleni ihan uutta tapaa muotoilla hopeaa. Hopealevystä syntyi hydrauliprässin avulla kaksi pulleaa pilvenpuolikasta, jotka on juotettu yhteen. Riipuksen ketju on käsin punottu ns. ankkuriketju (millin lanka, kahden millin lenkkejä) ja pilvestä roikkuu ketjujen päissä pienet kristallipisarat.
Prässillä syntyi myös kaksi linnun puolikasta. Siivet on koristeltu keum boo -tekniikalla, jolla olen jo muutama vuosi sitten koristellut joitakin koruja (esim. tämän, tämän ja tämän riipuksen sekä tämän, tämän ja tämän sormuksen). Linnun siivet on sahattu hopealevystä, kuvioitu ja sen jälkeen kullattu keum boo -tekniikalla. Keum boo on vanha korealainen menetelmä, jossa hopeaan liitetään ohutta 24 karaatin kultafoliota, eli siis puhdasta kultaa. Mielenkiintoinen tekniikka ja tuloskin on mielestäni kiva.


Kuvat ovat valitettavasti yhtä tasaisen harmaita kuin kulunut sunnuntaipäivä, onneksi suunta on kevättä kohti - ja kai se kuvaustaitokin vielä jossakin vaiheessa vähän kehittyy.


5 kommenttia:

Minna kirjoitti...

Voi että miten ihania koruja! Siis todella! Harmi, ettei tuollaisia saa mistään ostettua.

Anonyymi kirjoitti...

Ihania!! Molemmat on tosi kauniita. Erityisesti tykkään tuosta linnusta :)
Terkut sateisesta Itä-Suomesta!
T. Maria

Riitu Mäntyniemi kirjoitti...

Eipä voi kuin huokailla, niin kauniita!

tinttarus kirjoitti...

Upeita koruja syntynyt käsistäsi. Krkistelin tuonne korualbumiin ja huokailin ihastuksesta!
Oih♥
Onko korujasi mahdollista ostaa?

Uutar kirjoitti...

Kiitos! On ollut kyllä kiva taas puuhailla korupöydän ääressä pitkään kestäneen sukkienneulomiskauden jälkeen:)

Silloin tällöin jokin koru on löytänyt tiensä uuteen kotiin - jos olet kiinnostunut jostakin korustani, voit ottaa yhteyttä suoraan sähköpostilla (postiaterhille@gmail.com).