torstai 22. toukokuuta 2014

Tekniikkaharjoituksia ja koukkutestejä

Kirjovirkkaus on tempaissut tiukasti mukaansa! Heti Virkkuri-kirjan hankittuani oli pakko päästä harjoittelemaan tekniikkaa ja kokeilemaan malleja, ja kun kirjassa mainittuja lankoja ei juuri sillä hetkellä ollut käsillä, nappasin kaupasta mukaan pari kerää korvaavia. Pinkki ja harmaa lanka ovat Novitan puuvillalankoja (Kotiväki Kartano), jotka sopivat virkattavaksi numeron 1,75 koukulla. Pienemmälläkin olisi ehkä voinut tehdä,  jolloin pinnasta olisi tullut tiiviimpi ja jälki olisi muutoinkin ollut napakampaa. Ensimmäiseksi malliksi valitsin alemmassa kuvassa näkyvän pienen kirjekuoripussukan, joka on mielestäni tosi hauska malli ja lisäksi se tuntui sopivan pieneltä aloitustyöltä. Kirjekuoren valmistuttua jatkoin harjoittelua samoilla langoilla - tykkään tästä ketjukuviosta tosi paljon.
Näiden ensimmäisten harjoitusten jälkeen hankin pikimmiten12-säikeisiä kalalankoja. Ensimmäiseksi kalalankavirkkauksesi valitsin Virkkurin saunapussukan. Kirjan pussukka on tehty 18-säikeisellä kalalangalla, tästä 12-säikeisestä langasta virkatusta pussukasta tuli siis jonkin verran alkuperäistä mallia pienempi.


Ja lisää on tulossa! Pallovirkkauksessa käytössä on taas pienempi koukku (1,75). Tällä koukulla virkattuna työn jälki on tiiviimpää ja tasaisempaa kuin edellisen kuvan pussukassa. Pallomallistakin tykkään tosi paljon. Ja seuraavat mallit ovat jo jonossa odottamassa.


Ja nyt taas palloja virkkaamaan! Aurinkoista ja lämmintä viikonloppua odotellen ja toivotellen!

6 kommenttia:

Eila kirjoitti...

Voi hitsi miten kivoja, ei ihme että lisää syntyy vauhdilla.
Pitääpä katsoa löytyykö kirjastosta tuo kirja, josko sitä innostuisi/osaisi.

Jaana kirjoitti...

Ihania! Olet saanut virkattua vaikka mitä! Tuo saunapussukka on minunkin tehtävä:) ja pallotyynykin on suunnitteilla...

Anonyymi kirjoitti...

Aivan ihania! Kirja on kyllä todella innostava. Kannattaa hankkia jos ei vielä ole :)
t. Maria

Pitko kirjoitti...

Ai miten hauskoja. :) Siellä on selvästi inspiroiduttu oikein kunnolla. :)

Riitu Mäntyniemi kirjoitti...

Olet kyllä ahkeroinu oikein kunnolla, ihania virkkauksia.

Uutar kirjoitti...

Kiitos, kiitos! Ja virkkausinspiraatio jatkuu, näitä on niiiin kiva tehdä:)