keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

Istumatossut

Sukkasillaan-blogin Saila esitteli jokin aika sitten blogissaan tosi kivat itse virkkaamansa sandaalit, jotka oli virkattu valmiisiin pohjiin. Blogissa oli myös vinkattu kauppa, josta pohjat oli hankittu, mutta valitettavasti kyseisellä kaupalla ei näyttänyt olevan verkkokauppaa. Googlaillessani samanlaisia tai vastaavanlaisia pohjia, osuin itse tehtävien pohjien ja niihin virkattavien tossujen ohjeisiin ja olin samantien myyty - tai siis ohjeet oli myyty minulle samantien - ja virkkaustyökin alkoi samantien. Ensimmäisen pohjan tekeminen vaati vähän valmistelua, pähkäilyä ja purkamistakin, mutta toisen virkkaaminen ja kokoaminen kävikin sitten jo helpommin.Tossuosaakin piti kyllä jokusen kerran purkaa, mutta tässä ne nyt ovat:

Pohjat on tehty virkatusta juuttinyöristä, sidosaineena on silikonimassa, siis sellainen, jota myydään rautakaupassa. Tämä minun käyttämäni löytyi puristimineen lähempää, eli perheen miehen luolasta.  Tossuosat on virkattu paksusta Myflower-langasta 3,5 numeron koukulla. Ja niin - istumatossuthan niistä sitten tuli, pohja on vähän liian lyhyt ja muotoilu muutenkin vähän sinnepäin. Tossuosat piti  mitoittaa pohjiin sopiviksi ja ohjettakin piti siksi seurata vähän suurpiirteisesti. Mutta näitä tehdessä oppi kyllä monta uutta kivaa ja tarpeellista juttua, joten seuraavat ovat sitten sopivammat - ehkä.
Tossun pohjien ja tossujen ohjeet löytyivät siis Etsystä täältä


Huh hellettä - virkkailut jatkuvat heti kun helle hellittää!


12 kommenttia:

Auli kirjoitti...

Aivan mahdottomat ihanat! Vau!!! Todella onnistunut kesäkäsityö! (Eikä yhtäkään huutomerkkiä liikaa :) )

Mari kirjoitti...

Upeat! Kyllä tuollaiset jalassa kehtaakin istuskella :)

Elina kirjoitti...

Aivan ihastuttavat tossut! Tahdon kanssa tällaiset :)

Saila kirjoitti...

Upeat kertakaikkiaan!! Wau!! :)

Riitu Mäntyniemestä kirjoitti...

Ei voi olla totta, aivan pistämättömän makeet tossut! Taas nähdään todellinen kädentaitaja :)

Jaana kirjoitti...

Upeat tossut! Ja niin kauniin väristetkin:) On niissä ollut väkertämistä.

Jonsku kirjoitti...

On kyllä tosi nätit istumatossut :)
Kunnon pohjat on ehdottomasti paremmat kun retkipatjasta leikatut :) Niissä kun tossut on vain jalan päällä... :D Istumatossuiksi nekin kyllä käy.

Uutar kirjoitti...

Kiitos kivoista kommenteista! Tämä on kyllä kiva ja hyvä ohje! Toivottavasti onnistun seuraavista jo tekemään vähän isommat niin että sopivat myös seisoskeluun ja kävelyyn :)

Pitko kirjoitti...

Ai että on kivat! Olisi kyllä vinkeätä liikuskella itse virkkaamissa tossuissa! Pitäisiköhän sinun tehdä vielä isommat (sopivammat, siis) kun helle helpottaa... ;))

Uutar kirjoitti...

Kiitos Pitko - ja kyllä, sen verran kuitenkin jäi nuo liian pienet pohjat ja tossut kaivelemaan, että toiset on tehtävä, ja toivottavasti sopivat :)

Jokke kirjoitti...

Mahtavat! Minä olen käyttänyt espadrilloksia pohjana, mutta olisi kiva tehdä pohjakin itse.

Uutar kirjoitti...

Kiitos Jokke - nämä oli kivat tehdä, ja lisääkin on tulossa - viimeistään ensi kesänä :)
Kannattaa kyllä laittaa to do -listalle!