tiistai 29. heinäkuuta 2014

Virkkausten viimeistelyä

Virkkuri-kirjan mallin innoittamana virkkasin jo alkukesällä - vai olisiko ollut vielä kevättä - pilkkulaukun 12-säikeisestä kalalangasta. Itse virkkaaminen oli kyllä hauskaa ja sujui sutjakasti, mutta viimeistely laukuksi ei sitten innostanutkaan yhtä lailla ja homma jäi odottelemaan - eli siis kesken. Toinenkin virkkuu, eli pienempi ketjupussukka jäi samoin viimeistelyä vaille. No, nyt päätin sitten napata itseäni niskasta kiinni ja tehdä molemmat valmiiksi niin, että ehtisivät vielä tänä kesänä käyttöön.


Pilkkulaukun hihnaksi kiinnitin vanhan nahkaremmin, mutta kiinnitys on tehty vähän eri tavalla kuin alkuperäisessä mallissa, eli käytin hihnan kiinnityksessä D-lenkkejä ja tasaniittejä. Varmistelin hihnan kiinnityksen vielä parista kohdasta muutamalla kalalankapistolla. Laukun reuna on  sisäpuolelta huoliteltu mustalla leveähköllä puuvillanauhalla ja laukku on jätetty ilman vuoria, kuten Virkkurin mallissakin.


Ketjumallilla olen virkannut pussukan jo aiemminkin ja malli on mielestäni niin kiva, että päätin virkata toisen kalalangasta, mustasta ja pellavanvärisestä - pilkkulaukussahan on käytetty mustan seurana luonnonvalkoista kalalankaa. Langat ovat tässäkin 12-säikeisiä ja virkkuukoukun numero 1,75 kuten laukun virkkauksessakin. Ketjupussukan nyöri on virkattu ja kiinnitetty pussukkaan vetämällä se pussukan läpi virkattujen pylväiden takaa. Nyörin ohje löytyy Googlesta hakusanoilla "romanian cord". Tätä samaa nyöriä käytin aiemmassa ketjupussukassakin.Ja kun pari keskeneräistä on nyt saatu valmiiksi, voikin taas hyvillä mielin aloitella uusia juttua. Heinäkuuta on jäljellä enää muutama päivä, mutta kesää onneksi vielä paljon enemmän!

6 kommenttia:

Jaana kirjoitti...

Ai että nämä on ihania! ja voi kun olisi enemmän aikaa, haluaisin virkata tuollaisen pallolaukun nyt heti!

Pitko kirjoitti...

Hienot, ja kauniisti viimeistelty. :)

Riitu Mäntyniemestä kirjoitti...

Hieno laukku ja pussukka. Siististi olet ne viimeistellyt, kuten kaikki työsi. Kiva tuo nimilappu laukun sisäpuolella.

Uutar kirjoitti...

Kiitos, tykkään kyllä paljon näistä Virkkurin malleista. Ja lisääkin tekisi mieleni vielä tehdä. Se virkkaus on niin kivaa, mutta kummasti projektit tuppaavat usein jäävän siihen viimeistelyvaiheeseen.

Saila kirjoitti...

Voi että, olet kyllä ahkera! Ihania töitä jälleen!! :)

Uutar kirjoitti...

Kiitos Saila :)