sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Kuudesti aloitettu

Ja viidesti purettu. Sileää, ainaoikeinneuletta ja palmikkoa  pyöreänä ja tasona. Eikä mikään oikein tuntunut juuri siltä oikealta. No, viiden erilaisen aloituksen jälkeen päädyin tuttuun matomalliin, jollaisia olen neulonut pari kappaletta jo aiemminkin, eri värisinä tosin. Mutta nyt siis tummanharmaana, koska Niittynurmi-huvini kaipasi sopivan väristä pipokaveria ja tumma harmaa tuntui sellaiselta. Lankana on Dropsin alpakkaa ja pipo on neulottu kaksinkertaisella langalla nelosen pyöröpuikolla, loppuosa samankokoisilla sukkapuikoilla. Tämä Wurm-malli on tosi kiva neulottava ja se löytyy Ravelrysta maksutta.Pipoprojektin yhteydessä löysin silmukoiden luomiseen ilokseni itselleni ihan uuden tavan, jolla aloituksesta saa kiristämättömän ja joustavan. Kuusi aloitusta ja viisi purkamista eivät siis menneet hukkaan! Suomenkielistä nimeä tälle "German twisted cast on" -luomiselle en tiedä - mahtaako sellaista ollakaan. Ohjeita tähän löytyy YouTubesta. Miten sitä onkaan juuttunut vanhoihin kauan sitten oppimiinsa tapoihin tehdä asioita, niin kuin nyt silmukoiden luominen - ja miten sitä onkaan ennen tullut toimeen ilman YouTubea!

Juuri nyt tekisi kyllä mieli siirtyä vähän keväisempiin väreihin - aurinko paistaa eikä pilvenhattaraakaan taivaalla! Aurinkoa alkavaan viikkoon toivotellen,

8 kommenttia:

Jonsku kirjoitti...

Kiva matopipo! Purkaminen viisi kertaa...olet kyllä sitkeä sissi:) Jos nyt aloittaisin, saisinkohan valmista ensi talveksi? :)

Jaana kirjoitti...

Ehdottomasti jokainen tarvitsee harmaan pipon:) Tuo aloitustapa on muuten ihan paras. Käytän sitä nykyään melkein kaikkeen, mitä neulon.

Anonyymi kirjoitti...

Hieno pipo! Sitkeys palkitaan :) Harmaa pipo sopii kauniisti huivin kanssa.
t. Maria

Uutar kirjoitti...

Totta - harmaan pipon tarvitse jokainen ja mulla ei vielä sellaista ollut :)
Tämä Wurm on niin mukava ja sutjakka neulottava, että näitä ehtii ennen ensi talvea neuloa vaikka useammankin - jos ei tarvitse kovin montaa kertaa purkaa:)
Ja kyllä - sitkeys palkittiin, kun löytyi tuo uusi aloitustapakin siinä ohessa!

Elina kirjoitti...

Nätti pipo :)

Uutar kirjoitti...

Kiitos Elina :)

Pitko kirjoitti...

Välillä sitä oikeaa mallia pitää hiukan etsiä. Kiva pipo tuosta kyllä tuli. :) Ennen Youtubea? Odotettiin varmaan, että laivat saapuvat satamaan ja ideat leviävät! :D

Uutar kirjoitti...

Niinpä tietysti :D
Ja juu - toisinaan sen just oikean mallin löytyminen vaatii vähän vähemmän etsimistä ja toisinaan sitten vähän enemmän.