sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Lumiloman tunnelmia

Mennyt viikko hurahti lomaillessa ja Lapin hangilla hiihdellessä - siis todellakin hurahti! Lomakassiin pakkasin lähtiessä varmuuden vuoksi mukaan kolme eriväristä kerää lankaa ilman sen kummempia suunnitelmia. Ja talviset ja lumiset maisemat inspiroivatkin sitten tumppujen neulomiseen. Tumput valmistuivat - ovat tosin vielä viimeistelyä vaille - sopivasti loman loppuessa, mutta taitavat nyt sitten jäädä odottamaan ensi talven hiihtokelejä.



Lanka on - taas - 7 veljestä, puikot 3,25 mm:n KnitPron Karbonzit.  Netissä surffaillessa ja etsiskellessä eteen osui monenlaisia kivoja neulemalleja. Idea tumppujen kirjoneulemalliksi syntyi netistä löytyneiden virikkeiden perusteella ja hahmottui pikaisesti muistiin tabletille. Samalla surffailukierroksella löytyi itselleni ihan uusi tapa silmukoiden luomiseen, I-cord cast on. Aloituksesta tulee siisti ja kaunis, nimensä mukaisesti vähän nyörimäinen. Selkeitä ohjeita löytyi YouTubesta useampikin. Mahtaakohan tällaiselle silmukoiden luomiselle olla olemassa suomenkielistä termiä?







Innokas pikkuapulainenkin ehti jossakin välissä valvovan silmän välttäessä hahmottella omat "neulekuvionsa" - sen suunnittelema malli olikin sitten vähän vaikeaselkoisempaa laatua...










Ja lopuksi vielä kurkistus siihen inspiroivaan maisemaan - mikäs oli lomaa viettäessä, kun hanki hohti ja latua riitti hiihdettäväksi silmänkantamattomiin! 


Täällä etelässä maisema onkin ihan toisenlainen, lunta ei ole enää juuri nimeksikään ja sateinen sää taitaa sulatella ne loputkin pois. Oliskohan kevättä ilmassa jo?

5 kommenttia:

Pitko kirjoitti...

Kiva kuvio, hieno lapanen! :) Ulkona laulavat jo mustarastaat, joten eiköhän se kevät jo kohta tule.

Jaana kirjoitti...

Ihanat lapaset sait neulottua!

Uutar kirjoitti...

Kiitos - tämä olikin juuri sopivan kokoinen lomaneuleprojekti!

Anonyymi kirjoitti...

Ihkut tumput :)
t. Maria

Uutar kirjoitti...

Kiitos Maria :)