keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

Helminauhoja ja tupsuriipuksia

Kun siemenhelmeilyn ja tupsuilun vauhtiin kerran on päässyt niin eihän sitä ihan heti voi lopettaa! Värikkäiden materiaalien käsittely on virkistävää, ja helmeily pitkästä aikaa muutoinkin mukavaa! Fuksian värisen helminauhan riipuksessa on iso fasettihiottu lasihelmi, joka on päistään tasainen. Helmen yläpään tasaista "leikkauspintaa" peittämään on kiinnitetty hopeinen pieni pyöreä prikka ja alapuolelle hopeahattuinen tupsu.


Siemenhelmien pujottaminen nauhaan on yksinkertaista ja helppoa puuhaa - vaikkakaan ei kovin nopeaa. Tupsun hopeisessa pienessä hatussa tai kalotissa puolestaan on vähän enemmän näpertämistä ja erilaisia työvaiheita: hopealevyn sahaamista ja taivuttelua, juottamista, muotoilua, taas juottamista, poraamista, kiillottamista - ja aina välillä hapottamista, viilaamista ja filssaamista. Kalotti on noin 13 mm korkea ja halkaisijaltaan se on noin 6-millinen.


Toisin kuin muissa koruissa, sinisessä korussa tupsu on kotitekoinen. Lanka on DMC:n kiiltävää viskoosi-kirjontalankaa. Korun kivi on iso epäsymmetrisen muotoinen vuorikristallihelmi. Turkoosin korun riipus on samanlainen kuin fuksianvärisessä korussa.
Helminauhat ovat pitkiä, noin 90 senttisiä, kuten edellisen postauksen pidemmät helminauhatkin. Siemenhelmirannekoruihin saakka en ole vielä päässyt - muutoin kuin suunnitelmissa. Koruiluun kun ei oikein ehdi paneutua muulloin kuin viikonloppuisin ja tietysti lomilla - ja ne viikonloputkin tuntuvat vuosi vuodelta aina vain lyhenevän!


Värikästä loppuviikkoa toivotellen,

6 kommenttia:

Jaana kirjoitti...

Herkulliset värit!

Jonsku kirjoitti...

Niin kauniita!!

Eila kirjoitti...

Ovatpa kivoja koruja, kauniit väri! Pitää taas todeta, että olet ihan kadehdittavan monitaitoinen:)

Uutar kirjoitti...

Kiitos, kiitos! Pikkuruiset siemenhelmet ja kirkkaat värit tuntuvat juuri nyt tosi inspiroivilta!

Jokke kirjoitti...

Oi noista saa aikaan ihania yhdistelmiä!

Uutar kirjoitti...

Kiitos - ja lisää yhdisteltävää on tulossa!