maanantai 27. huhtikuuta 2015

Nostalgia-huivi

Helmeilyn lomassa olen pikkuhiljaa myös neulonut. Kun kahlailin taannoin Ravelryssä etsimässä mallia huivia varten, jotenkin oikein mikään ei tuntunut juuri siltä oikealta ja omalta - kunnes törmäsin tähän Nostalgia-huiviin - ja siinähän se oli!

Langoiksi valitsin pienen pohdinnan jälkeen valkoista ja vaalean violettia Dropsin Baby Alpaca Silk -lankaa, joita löytyi omista lankavarastoista, huivi on neulottu 4 mm:n KnitPro Cubics -pyöröpuikolla. Malli oli joutuisa ja kiva neulottava, ohje oli selkeä ja lyhennettyjen kerrosten ja pitsiosuuksien neulominen sujui ilokseni -ja ehkä vähän yllätykseksenikin - ihan mutkattomasti. Tykkään tosi paljon juuri noiden  lyhennettyjen kerrosten aikaansaamasta epäsymmetrisestä pitsi- ja raitaosuuksien kokonaisuudesta. Alkuperäisessä mallissa huivilla on leveyttä n. 180 cm ja korkeimman kohdan mitta on n. 45 cm. Oma huvini on vähän isompi johtuen käyttämästäni langasta: mallissa suositellaan lankaa, jonka juoksevuus on vähän yli 400 yds/ 100g, Baby Alpaca Silkin juoksevuus on 167 m/ 50g. Mutta tällainen vähän reilumman kokoinen huivi on kiva tarpeen tullen heittää hartioiden lämmikkeeksi.

Mukavaa huhtikuun viimeistä viikkoa toivotellen,

12 kommenttia:

Eila kirjoitti...

Onpa kaunis huivi, kiva malli.

Elina kirjoitti...

Upea huivi!

Eila Vasama kirjoitti...

Ihana huivi ja värikin on mieleeni<3

Sude kirjoitti...

Tosiaan kaunis huivi, vähän erilainen malli taas . Harmi vaan kun on ohje taas englanniksi, en arvaa ruveta yrittämäänkään huonolla kielitaidolla.

Jaana kirjoitti...

Upea huivi! Pitääpä laittaa ohje muistiin:)

Pitko kirjoitti...

Hieno rakenne! Ja muutenkin kaikin puolin kaunis huivi, joka käy varmaan moniin eri tilanteisiin. :)

Uutar kirjoitti...

Kiitos! Tykkään itsekin tosi paljon tästä mallista! Ja näin kesän kynnyksellä väreiksikin valikoitui vähän raikkaampia!

Riitu Mäntyniemestä kirjoitti...

Kaunis huivi ja hienon ohjeen löysit.

Uutar kirjoitti...

Kiitos :)

Pirjo kirjoitti...

Upea huivi ja hienoja virkkauksia ja muita käsitöitä sinulla blogi pullollaan! Kiva kun löysit blogiini niin löysin minäkin tänne! :-)

Ingi kirjoitti...

Ihastuttava huivi!

Uutar kirjoitti...

Kiitos Pirjo ja Ingi - kiva kun löysitte blogiini!