sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Vaaleanpunaiset helmet ja jämähopeariipus

Oli ihan pakko saada vaaleanpunaiset helmet! Mistä nämä värimieliteot ihan yhtäkkiä ja yllättäen kumpuavatkin! Mielessäni oli siis pienistä opaakeista vaaleanpunaisista helmistä tehty pitkä helminauha, jossa on hopeinen riipus. Omista varastoistani ei sellaisia helmiä löytynyt, mutta onneksi kaupasta löytyi - ja juuri oikean värisiä! Riipus on tehty sulattamalla hopeahommissa syntynyttä jämähopeaa - tässä tapauksessa lähinnä pieniä hopealanganpätkiä - isohkon hopearenkaan sisään. Sulattamisen jälkeen riipus on vielä valssattu sileäksi. Lopputulosta ei oikein voi suunnitella, se on aina sattumanvarainen ja yllättävä.

Helminauha on noin 92 cm pitkä ilman riipusta ja lasihelmet ovat halkaisijaltaan 4 millisiä. Riipuksen halkaisija on 27 mm. Myös hopeinen lukko on omasta pajasta. Helminauhaa voi pitää joko yksinkerroin pitkänä tai kaksinkerroin vähän lyhyempänä kaulakoruna.


Ja kun pitkästä kaulanauhasta jäi helmiä vielä ylikin, sai kaulakoru seurakseen kolmerivisen rannekorun samanlaisella lukolla.Näiden jämähopeasta sulattamalla tehtyjen korujen ja korunosien väsääminen on todella kiehtovaa. On jännittävää odottaa ja nähdä, millaisia kuvioita sulanut hopea saa aikaan - ja siksi onkin sitten tehtävä vielä yksi, ja vielä yksi, ja... Tämänkertaisessa sulattelusessiossa syntyi pari muutakin riipusta, jotka vielä odottelevat sopivaa paikkaa.

Kevätkauden viimeinen kuukausi on alkanut ja kesä tulee kohisten!
Mukavaa alkavaa viikkoa toivotellen,

10 kommenttia:

Sude kirjoitti...

Oi minä tykkään ♥ Riipuksessa voi nähdä vaikka minkälaisia ihmeellisiä hahmoja, hurmaava koru.

Eila Vasama kirjoitti...

Kyllä onkin kaunis koru, ja riipus <3

Sari kirjoitti...

Tosi kauniit korut. Hopea käy ihanasti värillisten helmien kanssa.

Pitko kirjoitti...

Kyllähän sitä nyt vaaleanpunaiset helmet pitää olla. :) Hurjan jännä tuo "jämähopeariipus" - ihana ajatus, että lopputuloksena voi olla ihan mitä kuvioita vaan!

Jaana kirjoitti...

Kaunis yhdistelmä vaaleanpunaista ja hopeaa!

Uutar kirjoitti...

Kiitos:) Näissä sulattelujutuissa ei tosiaan koskaan etukäteen tiedä, mitä tuleman pitää - ja se on kivaa! Ja toisaalta jokainen voi sitten nähdä valmiit kuviot omalla tavallaan. Ja kivaa on tietysti myös se, että jämähopeasilppu pääsee käyttöön uudessa korussa.

Riitu Mäntyniemestä kirjoitti...

Ihanat vaaleanpunaiset helmet ja hopeariipushan on oikein taideteos. Uskon kyllä, että niitä haluaa tehdä lisää ja lisää, kun jokainen on uniikki koru.

Uutar kirjoitti...

Kiitos :)

Anonyymi kirjoitti...

Ihqu :)
t. Maria

Uutar kirjoitti...

Kiitos :)