sunnuntai 31. toukokuuta 2015

Mustaa valkoisella vai valkoista mustalla?


Kalalankavirkkaus on talven jälkeen taas tuntunut niin kesäiseltä ja kivalta hommalta, että edellisen postauksen pitsipussukan jälkeen on valmistunut pari muutakin - tai melkein valmistunut. Kummatkin kun ovat kevätkiireiden keskellä joutuneet odottelemaan viimeistelyä. Tämän esimmäisen sain viimeistellyksi viikonlopun aikana - se toinen joutuu vielä vähän odottelemaan.Pussukka on virkattu 12-säikeisistä kalalangoista 1,75 nro:n koukulla. Se on taitettuna 27 cm leveä ja 17 cm korkea. Vetskari on kiinitetty samalla systeemillä kuin viime kesänä virkkaamassani mattokuviopussukassa. Viimeinen kerros on tehty rapuvirkkauksella, joka on mielestäni kiva tapa reunojen viimeistelyyn. Nahkalenkin lisäksi nahkaa on somisteena vetoketjun päissä ja vetimessä. Ja jotta pussukka pysyisi vähän paremmin muodossaan, se sai puuvillakankaasta vuorin.


Plussamalli on oma kehitelmä - mallin piirtely eteni hoikemmista erillään olevista plussista vaiheittain vähän pulleampiin toistensa lomassa oleviin plussiin, jossa yksi plussa muodostuu aina viidestä vierekkäisestä pylväästä ja kuudestä päällekkäisestä kerroksesta.


Huomenna se sitten alkaa ihan virallisestikin - kesä!
Aurinkoista ja lämmintä kesäkuun ensimmäistä viikkoa toivotellen,

10 kommenttia:

Pirjo kirjoitti...

Oi kun näyttää hienolta!

Eila Vasama kirjoitti...

Hieno! <3

Jaana kirjoitti...

Kaunis pussukka ja tuo rapuvirkkaus reunaan on hyvä idea!

Sari kirjoitti...

Tyylikäs laukku! Kiinnostavaa oli lukea suunnittelustakin.

Helinä kirjoitti...

Tosi hieno:-)

Jonsku kirjoitti...

Nätti!!

Elina kirjoitti...

Nätti!

Pitko kirjoitti...

Näppärä ja nättti malli! Varmasti hyödyllistä, että pussukkaa voi täyttää puoliväliin tai sitten koko mitaltaan. :D

Suvi kirjoitti...

Onpa hieno!

Uutar kirjoitti...

Kiitos, olen itsekin tyytyväinen tähän plussakuvioon. Ja tosiaan - tuollaista monikäyttöisyyttä en tullut etukäteen ajatelleeksikaan - kiitos Pitko :D