sunnuntai 31. maaliskuuta 2019

Kevään merkkejä

Neulepuikkojen vaihtuminen virkkuukoukkuun on kässyharrastuksissa varma kevään merkki. Mitään erityistä virkkaussuunnitelmaa ei lankoja esiin penkoessa ollut, mutta pussukkahan olisi sopivan pieni kiva aloitus. Pikkuneliöt on virkattu yhteen työn edetessä, joten paloja ei tarvinnut erikseen ommella tai virkata yhteen. Mutta lankojen päättelyltä tämä konsti ei säästänyt - ja niitähän riitti. Vetoketju ja vuori on ommeltu käsin kiinni pussukkaan. Pussukan koko on noin 18 x 15 cm.Ja ensimmäisen pussukan valmistuttua virkkaaminen jatkui toisella ja kolmannella pussukalla. Näiden pussukoiden virkkaaminen on aloitettu vetoketjusta. Netistä löytyi mielestäni kiva idea: vetoketju kiinnitetään virkkaamalla kiinteä silmukka kaksi kertaa samaan kohtaan. Pussukoissa ei ole vuoria, joten viimeistelyksi riitti lankojen päättely. Ai niin, virkattujen raitojen lisäksi valmiisiin pussukoihin on tehty vielä muutama raita ketjuvirkkauksella. Kokoraidallisen pussukan koko on noin 15 x 16 cm, musta-valkoinen raitapussukka on vähän pienempi.Ja hei, kun on hyvään alkuun päässyt ja lankojakin vielä riittää, niin lisää pussukoita on tulossa! Viimeisimmistä puuttuu vielä vetoketju ja viimeistely.Kaikki pussukat on virkattu Mayflower Cotton 8 -langasta koukulla nr 2.


Iloista kevättä toivotellen,

4 kommenttia:

Suvituulian käsityöpaja kirjoitti...

Kivoja virkkuita.
Itselläni vielä pahasti villasukkakausi kesken, kun muutama tilaus työ vielä tekemättä. Sitten pääsen minäkin kevyempiin neulomuksiin.

Uutar kirjoitti...

Kiitos kommentista - kiva kun löysit blogiini! Ja tervetuloa toistekin! Sukkia on kiva neuloa - vuodenajasta riippumatta :)

TeSa kirjoitti...

Ihastuttavat pussit. Punaisista tulee mieleen raanun pinta. Kaunista!

Uutar kirjoitti...

Voi kiitos! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa uudelleenkin!