lauantai 4. heinäkuuta 2015

Kesä ja kirjomukset

Vihdoin se kesä tuli ja lämpö ja auringonpaiste ja on voinut istuskella ulkona tekemässä kässyä - kyllä tätä on odotettu!


Osuin kauan, kauan sitten kangaskaupan tilkkulaarissa erivärisiin vohvelikankaan paloihin - tietysti melkein ilmaisiin - joten ne oli silloin ihan pakko ottaa mukaan. Olen jo aiemmin käyttänyt pari palaa pyyhkeiksi, mutta loput palat ovat joutuneet odottamaan käyttöön pääsyä. No nyt vohvelikirjonta tuntui juuri sopivan leppoisalta ulkokässyltä, joten kaivoin kankaat esiin ja asettauduin kankaineni ja lankoineni ulos kirjomaan. Ja voi että on ollut ihanaa!

 
Kirjontaseuralaiseni valitsi varjoisamman paikan ja keskittyi toisenlaisiin hommiin.


Kun kangaspalat ovat paloja, ne ovat sen kokoisia kun ovat, eli niihin piti ommella vähän lisuketta, jotta niistä saisi kivamman mallisia pyyhkeitä - samoin kuin noihin aiemmin tekemiini pyyhkeisinkin on ommeltu. Omista varastoista ei löytynyt mitään sopivaa lisukekangasta, mutta pääsin penkomaan sisaren kangasvarastoja ja sain mukaani, paitsi ison kasan juuri sopivaa keltaista kangasta, myös pari muuta, kaikki Marimekkoa - kiitokset vielä niistä!Oi tätä ihanaa kesää - ja kesälomakin vielä kokonaan edessä!

5 kommenttia:

Rouva Hyrskyn Myrskyn kirjoitti...

Ihania käsitöitä taas! Mukavan näköiset tossut tuolla aikaisemmin. Juuri nyt niille ei ole käyttöä, mutta juhannuksena tänäkin vuonna oli.

Riitu, Koti männikössä kirjoitti...

Kauniita! Miten olinkaan unohtanut tuon kirjonnan, koulussa taisin ruokaliinaa viimeksi kirjoa. Ihanaa kun muistutit tästä.

Pitko kirjoitti...

Ihanan nostalgisia vohvelipyyhkeitä! :)

Anonyymi kirjoitti...

Voi kun nättejä :) Tartteepa kokeilla tuota vohvelikangasta ittekkin pitkästä aikaa. Leppoisia käsityöpäiviä!
T. Maria

Uutar kirjoitti...


Kiitos, tämä on kyllä nostalgista hommaa - ja kivaa, kannattaa kokeilla :)
Maria: Ihania loma- ja vapaapäiviä kaikenlaisen kivan parissa!