tiistai 28. heinäkuuta 2015

Nappilaukku

Törmäsin nettiä selaillessa e-kirjaan, jonka kannessa on kuva hauskasta nappilaukusta. Arvelin, että kirjassa on laukun lisäksi muitakin kivoja malleja ja ideoita ja klikkasin kirjan samantien nettikaupan hyllystä ostoskoriini. Omaan laukkuuni nappasin mallista nappi-idean, muutoin laukkuni on erikokoinen ja -mallinen kuin kirjan laukku.


Laukun koristeena on 16 erilaisilla kankailla päällystettyä nappia. Nappien kankaat ovat vanhoja - siis todella vanhoja, peräisin äitini tilkkulaatikosta. Kankaista ommellut vaatteet on jo kaaaaauan sitten käytetty loppuun ja kudottu raidoiksi räsymattoihin. Mutta muistan hyvin, mitä ja kenelle kankaista oli ommeltu. Muistorikas ja -rakas laukku siis.


Laukku on kooltaan 23 cm x 20 cm ja siinä on pitkä nahkahihna. Laukun pellavakangas on tarttunut joskus mukaan kirppikseltä ja vuori on jostakin ompeluprojektista yli jäänyttä kangasta. Nappiruudukko on ommeltu ketjupistoin ohuehkolla pellavalangalla. Halusin laukusta tanakan ja muodossaan pysyvän ja käytin laukussa silittämällä kiinnitettävää Decovil-tukikangasta, joka toimiikin tässä tosi hyvin. Laukku on napakka, mutta ei kova. Tuntu muistuttaa nahkaa, kuten myyjä luonnehtii. Decoviliä on  kahdenlaista, paksumpaa ja ohuempaa, mutten muista kumpaa tämä käyttämäni on, sen verran aikaa sen hankkimisesta on. Ja tukikangas on siis ostettu Ullakasta. Laukun takaosaa koristamaan ompelin pätkän puuvillanauhaa.


Ja tosiaan - kirjasta löytyy paljon muitakin kivoja juttuja, joten jotakin muutakin siitä siis saattaa tulla tehdyksi. Mutta ensin täytyy päästä mustikkametsään - marjat ovat kypsyneet ja niitä on kuulemma paljon!

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ompa nätti! :) Tuollaiselle pikkulaukulle on aina käyttöä.
Mulla tekeillä tyynynpäällinen ;)
T. Maria

Jaana kirjoitti...

Onpas hauska idea!

Riitu, Koti männikössä kirjoitti...

Kiva laukku, eipä taida tulla toista aivan samanlaista vastaan. Mukana kulkee pienet tavarat ja napeissa muistot .

Sari kirjoitti...

Ihana, sulla on kyllä hyviä ideoita ja teet hienoja töitä.

Pitko kirjoitti...

Hauska laukku ja hienosti viimeistellyt yksityiskohdat. :)

Elina kirjoitti...

Hurmaava laukku!

Käsityökaista kirjoitti...

Tosi kiva tämä ja hienosti toteutettu. Idea varmaan kävisi moneen muuhunkin koristeluun ja myöskin eriparinapit sopisivat....

Uutar kirjoitti...

Kaunis kiitos kommenteistanne! Nappi-idea oli kyllä kiva löytö - ja sitä voisi tosiaan soveltaa moneen muuhunkin juttuun:)