tiistai 14. heinäkuuta 2015

Virkattu kesähuivi

Vihdoinkin valmis! Huivi on ollut tekeillä niin pitkään, että pelkäsin jo sen päätyvän muutaman muun ikuisuusprojektin joukkoon. Huivilanka on hankittu jo pari kesää sitten lomareissulta Mikkelistä ja palojen virkkauksenkin aloitin kyllä saman tien, mutta sitten muut projektit kiilasivat väliin ja - pari talveakin.


Lanka on Katian ohutta Jaipur-puuvillalankaa ja malli on Katian mallilehdestä. Mallista poiketen valitsin omaan huiviini tuollaisen viileän sinisävyisen langan. Virkkauksesssa on käytetty ohueen lankaan nähden varsin isoa koukkua ja tämän yhdistelmän tuottama löysä ja valuva virkkausjälki näyttää mielestäni kivalta tässä. Ohjeessa on käytetty koukkua nro 4, mutta oma virkkauskäsialani on muutenkin sen verran löysä, että käytin vähän pienempää, eli kolmosen koukkua.Kokeilin tässä samalla Pinterestistä joskus bongaamaani pingottamis-ideaa: työnsin styroksilevyyn puiset grillitikut ja pujotin palat niihin. Tässä tapauksessa palat eivät oikeastaan juurikaan pingottuneet, mutta tällä tavoin palat sai näppärästi samankokoisiksi, mikä helpotti niiden ompelemista yhteen.


Olen tosi tytyväinen lopputulokseen! Ja kiva fiilis tulee siitäkin, kun saa jonkin keskeräisenä odottaneen projetin valmiiksi! 

9 kommenttia:

Ingi kirjoitti...

Hurjan kaunis huivi, erilainen ja näyttävä!

Käsityökaista kirjoitti...

Vauts. Heeno, sanoisi pojanpoika :). Kiva väritys ja kaik kohillaan.

Eila kirjoitti...

Ihana huivi, kauniit värit, kesäherkku kerrassaan!

Jaana kirjoitti...

Ihana! Mulla on haaveena tuollainen virkattu palahuivi, mutta miten se tuntuukin niin työläälle.

Pitko kirjoitti...

Ihana kesähuivi - pikkuisen boheemi mutta sopivasti hempeä. :)

Uutar kirjoitti...

Kiitos, kiitos! Huivin virkkaaminen paloista oli vaihteeksi kivaa - palojen yhteen ompeleminen taisi olla se projektin työläin osio.

Eila Vasama kirjoitti...

Ihastuttava! Värit passaisi mullekin.
Onnittelut työn valmistumisesta<3

Teresita kirjoitti...

Muy bonito!

Uutar kirjoitti...

Kiitos - thank you!