sunnuntai 9. elokuuta 2015

Kesämuistoja pussukoissa

Jokakesäisellä retkireissullamme ilmeni huutava tarve erikokoisille ja -muotoisille pussukoille suihkukamoja, veitsiä/puukkoja, sytykepusseja ja tulitikukkuja sekä monia muita tarpeellisia pikkutarvikkeita varten. Kuluneena kesänä jouduimme tyytymään kaikenlaisiin hätäratkaisuihin, kuten muovikasseihin, mutta vastaisuudessa käytössä on kyllä omat pussukkansa eri tarvikkeille.


Muutama pussukka on jo valmistunutkin, niissä kaikissa on etupuolella kankaalle printattu valokuva kuluneelta kesältä. Kankaalle printtausta olen kokeillut aiemminkin mummun "Missonit" -pussukassa. Nyt ensimmäisenä valmistuneen suihkukamapussukan valokuvaan on kirjoitettu kuvakäsittelyssä pätkä Eino Leinon runosta. Ja ei - pussukassa ei ole kahvitahraa, vaan kirkkaan rantaveden hiekkapohjaan heijastuu valokuvaajan varjo. Takaosan kangas on vanhaa Marimekon "Lepo" -kangasta, jota taannoin sain sisarelta. Pussukassa on tuplavuori: välissä lakanakangasta ja varsinaisena vuorina kristallimuovia. Kokeilin tässä pussukassa kankaan laminointia Lamifixillä - suoraan sanottuna en ollut edes tiennyt tällaisesta materiaalista ennen kuin ihan äskettäin osuin siihen jossakin netin syövereissä. Kiva materiaali, jolla saa melkein kankaaseen kuin kankaaseen vettähylkivän ja pyyhittävän pinnan. Ja se toimisi varmasti vielä paremmin, jos pussukkaa ei tarvitsisi kääntää turhan moneen kertaan oikeinpäin, nurinpäin ja taas oikeinpäin. Kannattaisi siis muistaa avata vetoketju ennen kuin ompelee pussukan saumat kiinni...


Pienempien pussukoiden kuvia ei ole laminoitu, niissä on kuvapuolella päällimmäisenä kristallimuovi. Takaosa on pellavakangasta, jossa on ilmeisesti jonkinlainen vettähylkivä käsittely - kangas on joskus löytynyt jonkun kangaskaupan palalaarista.


Veitsi/puukkopussukan kuvassahan on vanhoja heinäseipäitä ja toisen pussukan sydän on juhannuksen jälkeen upeasti kukkineen ja ihanasti tuoksuneen morsiusruusun ruohikolle pudonnut terälehti.


Muutama valmiiksi printattu valokuva odottaa huuhtelua ja pussukaksi ompelua, ja tyhjiä printattavia kankaitakin on vielä, joten eivätköhän kaikki tarpeelliset pikkukamat ensi kesän reissulla löydy omista pussukoistaan - tai ainakin melkein kaikki. Ja Mummun "Missoneistakin" löytyi vielä yksi valmis kangasprintti, joka saattaa sekin päästä mukaan seuraavalle reissulle.


Aurinkoista alkavaa viikkoa toivotellen,

11 kommenttia:

Ingi kirjoitti...

Vau, kuinka kivoja! Upea idea! Ja tuo Lamifix kuulostaa mielenkiintoiselta.

Helinä kirjoitti...

Ihania pussukoita:-)

Pitko kirjoitti...

Pussukoita kyllä vaan tarvitsee! :D Ihania!

Jonsku kirjoitti...

Sulle olis haastetta blogissani :)

Jaana kirjoitti...

Upeita! Pussukoita tarvitsee aina ja mielenkiintoinen juttu tuo Lamifix:)

Riitu, Koti männikössä kirjoitti...

Upeita pussukoita! Taas annoit mahtavan ideapaketin ☺

Uutar kirjoitti...

Kiitos - pussukoitahan ei voi koskaan olla liikaa :)
Ja kitos Jonsku haasteesta - olen aika huono näissä haastejutuissa, mutta yritän palata siihen tuonnempana, joten katsotaan :)

Käsityökaista kirjoitti...

Vauts, hieno idea säilöä muistoja noin ja vielä käyttöön...en ole koskaan siirtänyt kuvia kankaalle enkä tiennyt noista monista materiaaleistakaan mitään ennen tätä :D.

Uutar kirjoitti...

Kiitos :)

Rouva Hyrskyn Myrskyn kirjoitti...

Ai kun kivoja nuo omat kuvat ja pussukat on käteviä. Kuvansiirtoja olen itsekin täsää kokeillut kylläkin Kiva-lakka menetelmällä.

Uutar kirjoitti...

Kiitos - joo, pussukoillehan on aina käyttöä! Olisi kiva kokeilla tuota Kiva-lakkaa - mitenkähän se mahtaa toimia?