perjantai 28. elokuuta 2015

Paperia, kangasta vai nahkaa?

Ei mitään noista ja toisaalta kaikkia niitä, eli kankaan, paperin ja nahkan ominaisuuksia samassa materiaalissa: ommeltavaa, pestävää, silitettävää, kirjottavaa, printattavaa, leimailtavaa, piirrettävää ja varmaan vielä vaikka mitä muutakin. SnapPap:ia. Tätä ilmeisesti ihan samaa materiaalia on ollut tarjolla usalaisissa nettikaupoissa eri kauppanimellä jo jonkin aikaa, mutta tilaaminen on jäänyt valuuttakurssien, alvien ja muiden tuontihässäköiden vuoksi. Joten kun sitä nyt löytyi saksalaisesta nettikaupasta, oli samantien naputeltava tilaus. Ja ommeltava kokeeksi - pari pussukkaa.


Materiaali on uutena ihan sileää ja muistuttaa vahvaa ruskeaa voimapaperia. Rypistettäessä ja krympättäessä siitä tulee enemmän nahkamaista, mutta ompeluun ei tarvita mitään erityistä neulaa tai paininjalkaa, vaan sitä voi ommella kuten kangasta. Silittäessä rypyt hiukan oikenevat, mutta pinta jää kuitenkin kivan "elävän" näköiseksi.  Materiaalin pyöräyttäminen pesukoneessa tekee siitä ilmeisesti vielä pehmeämpää ja joustavampaa, mutta sitä en vielä ehtinyt enkä malttanut kokeilla. Mutta sitä printtaamista kokeilin. Pussukan kyljessä on mustesuihkutulostimella printattu kuva, oksa on käsin kirjailtu.

  

Käytin tässä pussukassa ensimmäistä kertaa metrivetskaria. Olen aiemmin ajatellut, että vetimien kiinnittäminen olisi vähintäänkin vaikeaa ja tuollaisen katkaistavan vetskarin ompeleminen muutoinkin hankalaa. Mutta ainakin tämä ensimmäinen kerta onnistui melko vaivattomasti eikä vetimen kiinnittämisessä mitään apuvälineitäkään tarvittu.

 

Hauskan pikku kukkaron idea ja malli löytyi täältä ja malli oli mielestäni niin näppärä, että sellainen piti saada itsellekin. Yksinkertainen, helppo ja kiva - vain muutama ommel, pari painonepparia, ei huolitteluja!


Olen aika innostunut tästä itselleni ihan uudesta materiaalista, pussukoihin ei kovin isoa palaa kulunut, joten jotakin muutakin siitä tulee vielä jossakin vaiheessa.
Mukavaa elokuun viimeistä viikonloppua toivotellen,

12 kommenttia:

Eila kirjoitti...

Onpa todella ihana pussukka riikinkukkoineen ja ihan ihmeelliseltä kuulostaa tuo materiaali ja miten kaunis pinta!

Käsityökaista kirjoitti...

Mukavan näköistä materiaalia ja kivat ompelukset.

Ingi kirjoitti...

Kivannäköinen materiaali, herätti heti mielenkiinnon! Niin kaunis tuo pussukka!

Jaana kirjoitti...

Mielenkiintoinen materiaali! Ihanaa, kun sinun blogista oppii kaikkea uutta:)

Madam B.C. kirjoitti...

Mindblowing! Siis wau, mulla on kyllä mennyt ihan ohi et tuommostakin materiaalia on olemassa. Kuulostaa mielenkiintoiselta! Kiitos tästä postauksesta :)

Jokke kirjoitti...

Oho, se tosiaan näyttää aika tavalla nahalta.

Pirjo kirjoitti...

Ihania pussukoita ja ihania ideoita taas kerran! Ja kiitos tästä materiaalivinkistä! Luulen, että yksi sisustusliikkeestä ostamani säilytyspussi on tätä samaa materiaalia ja olenkin joskus miettinyt mistä sitä saisi. Nytpä onneksi sitten tiedän. :-)

Eila Vasama kirjoitti...

Kyllä on erikoinen materiaali, en ole ennen kuullutkaan.
Kivat pussukat olet tehnyt siitä<3

Pitko kirjoitti...

Onpa jännä materiaali! Mahtavia mahdollisuuksia, ja todella hienoja nämä sinun työsi. Kuten aina. :) Kerro sitten, miten se kestää käyttöä!

Uutar kirjoitti...

Kiitos kivoista kommenteista! Kiva, jos tästä on iloa ja inspiraatiota muillekin - on se niin mainio materiaali! Ja kaikenlaisia uusia kässyjuttuja on hauska kokeilla.
Ilmeisesti tästä samasta materiaalista valmistettuja sisustustuotteita - ainakin sellaisia isoja kivannäköisiä pusseja - on tosiaan ollut tarjolla jo pidemmän aikaa.
Mietin itsekin tuota kestävyyspuolta, materiaali tuntuu kyllä kestävältä ja on pestävääkin - mutta laitan asian seurantaan ja yritän muistaa raportoida myöhemmin.

rosanna kirjoitti...

Onpa jännä materiaali! Multakin menny täysin ohi tämmönen. Ja mua kiinnostaa että onko ihan helppo ommeltava normi kotikoneella, ei siis ole nahan tyyliin liian paksua?
Ja ihana blogi sulla! :)

Uutar kirjoitti...

Kiitos Rosanna:) Tää on kyllä kiva materiaali ja monikäyttöinen. Materiaali ei oo mitenkään paksua, ompeleminen sujuu ihan tavallisella kotikoneella, tavallisella neulalla ja paininjalalla, mitään teflonjalkaa tai -suojusta ei tarvita. Kannattaa kokeilla :)